Moarte suspectă la Nănești: Dosar penal după decesul unei fetițe de două luni
Data actualizării:
Data publicării:
Autor: Doinița Manic
WhatsApp
Moarte suspectă la Nănești. Polițiștii au deschis un dosar penal, după ce un bebeluș a decedat / Foto: Pixabay, de Sepp
Moarte suspectă la Nănești. Polițiștii au deschis un dosar penal, după ce un bebeluș a decedat / Foto: Pixabay, de Sepp
Polițiștii din Vrancea au deschis un dosar penal pentru moarte suspectă după ce un bebeluș a decedat la Nănești.

Poliţiştii vrânceni au întocmit un dosar penal pentru moarte suspectă după ce un copil de două luni a decedat, în noaptea de duminică spre luni, la Năneşti, a informat Inspectoratul de Poliţie Judeţean (IPJ) Vrancea, transmite Agerpres.

"În cursul nopţii, în jurul orei 2,00, s-a primit un apel 112 privind decesul unui sugar din comuna Năneşti. La faţa locului s-au deplasat poliţişti din cadrul Secţiei 6 Poliţie Rurală Năneşti, dar şi un echipaj de la ambulanţă, iar cadrele medicale au constatat decesul. Din primele verificări efectuate la faţa locului şi în urma examinării sumare a cadavrului fetiţei de două luni, nu au fost constatate urme de violenţă", a precizat IPJ Vrancea.

Mama bebelușului a fost cea care a sunat la 112



Potrivit Serviciului de Ambulanţă Judeţean Vrancea, mama bebeluşului a fost cea care a sunat la 112 pentru a solicita ajutor, copilul fiind găsit decedat de către echipajul care a intervenit.

Cercetările sunt continuate în cadrul unui dosar penal pentru ucidere din culpă (moarte suspectă). Trupul copilului a fost transportat la Secţia Anatomie Patologică a spitalului judeţean Vrancea, în vederea efectuării necropsiei pentru a se stabili cauza decesului.

Deși cauza decesului rămâne a fi momentan un mister, precizăm că există numeroase cazuri în care nou născuții mor în somn. Sindromul de moarte subită a sugarului (SMSS), de asemenea cunoscut și sub numele de moarte instantanee sau moarte în pătuț , reprezintă decesul subit și inexplicabil al unui copil cu vârsta de mai puțin de un an. Totodată, există și sindromul bebelușului scuturat, caz în care sunt distruse celulele cerebrale copilului și împiedică creierul să mai primească oxigenul necesar. Nu este altceva decât o formă de abuz care poate rezulta în leziuni cerebrale permanente sau chiar moarte. Totuși, în acest caz, nu se știe dacă cauza morții este unul dintre cele două sindroame sau o altă cauză.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel