Moarte stupidă. A decedat încercând să demonstreze că Pământul este plat - video
Data actualizării:
Data publicării:
Autor: Andrei Itu
WhatsApp
Un astronaut amator american care voia să demonstreze că Pământul este plat a murit sâmbătă în California la vârsta de 64 de ani în urma exploziei rachetei sale artizanale, pe care o construise el însuşi, au anunţat reprezentanţii postului TV Science Channel care au filmat lansarea vehiculului spaţial, informează AFP. 

Michael Hughes 'a murit tragic, astăzi, în cursul unei tentative de lansare a rachetei pe care o fabricase', au precizat pe Twitter reprezentanţii postului american, deţinut de Discovery Channel. 'Gândurile şi rugăciunile noastre se îndreaptă spre familia şi prietenii lui în acest moment dificil', au adăugat ei. Cascadorul Michael Hughes, supranumit 'Mad Mike' ('Mike Nebunul'), construise în grădina lui, cu ajutorul unui prieten, o rachetă propulsată cu ajutorul aburilor. Michael Hughes fusese sponsorizat de mai multe branduri pentru a construi vehiculul spaţial. El a declarat pentru presa locală că intenţiona să ajungă la o altitudine de peste 1.500 de metri pentru a dovedi că Terra nu este rotundă, ci are 'forma unui frisbee'.

Dar, potrivit purtătorului său de cuvânt Darren Shuster, citat duminică de cotidianul Los Angeles Times, aceste declaraţii au reprezentat doar o campanie de publicitate. 'Nu cred că el credea cu adevărat acest lucru. Susţinea anumite teorii despre un complot de tip guvernamental, dar nu trebuie să confundăm acest lucru cu ideea Pământului plat. A fost doar o campanie de publicitate', a adăugat el.

Imagini filmate în timpul acestei lansări, organizată în prezenţa mai multor martori într-o regiune deşertică aflată în apropiere de domiciliul din Barstow al cascadorului american, la 180 de kilometri nord-est de Los Angeles, au fost publicate duminică pe reţelele de socializare. În acele imagini poate fi văzută o paraşută care se desprinde de rachetă la câteva secunde după lansare, iar vehiculul spaţial îşi schimbă imediat traiectoria şi se prăbuşeşte la câteva sute de metri distanţă de rampa de lansare.

'Această lansare a fost mereu visul său, iar Science Channel a fost acolo pentru a relata evenimentul', au transmis reprezentanţii postului american, care au filmat evenimentul pentru un nou serial, intitulat 'Homemade Astronauts'. Purtând un costum de astronaut vopsit în roşu şi negru şi pozând în faţa rachetei sale, 'Mad Mike' anunţase pentru Discovery Channel această lansare, sâmbătă, din reşedinţa sa, explicând motivele pentru care dorea să pornească în această aventură. 'Pur şi simplu pentru a-i convinge pe oameni că pot să facă lucruri extraordinare în vieţile lor. Poate că acest lucru îi va inspira şi pe alţi oameni', a declarat cascadorul american, conform Agerpres.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel