Moștenirea lui Adrian Păunescu: Andrei Păunescu, declarații despre lupta pentru avere
Data actualizării:
Data publicării:
Autor: DCNews Team
WhatsApp
Adrian Păunescu, fiul poetului Adrian Păunescu, a vorbit pentru prima oară despre scandalul moştenirii care macină familia de la trecerea în neființă a tatălui său. 

Pe 5 noiembrie, se împlinesc cinci ani de la moartea lui Adrian Păunescu. Andrei Păunescu, fiul poetului, într-un interviu amplu acordat pentru Jurnalul Național, s-a referit la scandalul și controversele moștenirii poetului, şi spune că în joc nu sunt milioane de euro, aşa cum s-a speculat.

"Noi nu vrem decât să mergem înainte și până la urmă vom face lucrul ăsta chiar dacă bețele puse în roate sunt absurde și meschin", a spus Andrei Păunescu.

Pentru prima oară, fiul poetului îi dă și replica surorii lui vitrege, Andreea, pe care o acuză că a apărut prea târziu şi din pur interes: "E o culme a absurdului și a nedreptății, că lucrurile astea se întâmplă după ce tata a murit. (...) Problema e că a doua zi după ce s-a obținut buletinul de identitate, și cu concursul nostru, pentru că noi nu ne-am opus și puteam să lungim ani și ani procesul acela de recunoaștere, au început să apară numărătorii, notarii pe la poartă să ne numere furculițele, tablourile, covoarele și să spună că există în averea lăsată de Adrian Păunescu lucruri pe care noi nici nu le știam. Pentru că noi nu am stat să numărăm ce tablou sau ce covor am avut în casă. Noi am trăit pur și simplu lângă tata, am contribuit la creșterea averii lui spiritual și material și nu am numărat nimic niciodată. E, se pare că alții au numărat fără ca noi să știm și au transformat totul într-un proces meschin", a declarat Andrei Păunescu. 

Adrian Năstase, elogiu lui Adrian Păunescu: Cum să ceri cuvântul în Parlament

Fiul lui Adrian Păunescu a mai spus că în joc nu sunt milioane de euro, aşa cum s-a speculat, iar despre vânzări ulterioare nici nu s-a pus problema.

"Aprecierea asta la 4 milioane este o prostie. Poate că opera lui literară face un miliard și eu nu aș da-o nici pe zece miliarde. Dar să spui că Adrian Păunescu a lăsat 4 milioane este o prostie. Uitați, eu le propun celor care scriu asta, să-mi dea ei cele 4 milioane, să ni le dea, și să le dăm o cotă parte din aceste milioane. Eu pot să le spun atâta. Tata a lăsat bani propriu-zis cam cât câștigă la vreo două nunți un manelist. În rest a lăsat niște case, niște terenuri care ne costă, pentru că nu sunt fructificate. Atâta tot. Și o opera literară care nu se poate număra în bani".

Andrei Păunescu și sora sa vitregă, Ana-Maria, duc împreună un război deschis cu cealaltă soră vitregă a lor, Andreea Păunescu, pentru moștenire.

"Frăția se vede în fapte. Și dacă eu pot fi frate bun cu o soră bună cum este Ana-Maria care nu-mi e decât soră de tată, aș putea fi cu oricine. Problema e să nu fim în război și să fim cu creierul nostru, să gândim cu creierul nostru. Nu prin intermediul unor avocați care, orice ar fi, vor să își facă treaba, vor să își ia banii, vor să mărească problemele și nu să le micșoreze", a mai spus Andrei Păunescu.

Întrebat cum vede rezolvarea acestui diferend cu sora lor, Andreea, fiul lui Adrian Păunescu a explicat: "Nu știu. Nu știu. Noi mergem înainte. Eu sunt mulțumit de un lucru, că și dacă o să rămână un fir de ață după tata, sau dacă o să rămână datorii de plătit după Adrian Păunescu, eu o să fiu fericit și cu acel fir de ață în plus și cu datoriile pe care eventual să i le plătesc. În rest chiar nu mă interesează.  Știți ce nu o să îmi ia niciodată nimeni nici prin proces, nici prin instanțe, avocați? Nu o să îmi ia faptul că eu am învățat de la el niște lucruri pe care le putea învăța și ea. Dacă venea. Nu a împiedicat-o nimic. Era la câteva străzi distanță", a precizat Andrei.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel