Data publicării:

Mo Farah, după suspendarea fostului său antrenor: Nu tolerez pe nimeni care încalcă regulile

Autor: Sebastian Florea | Categorie: Sport
WhatsApp

Atletul britanic Mo Farah, cvadruplu campion olimpic, s-a declarat uşurat, marţi, după ce fostul său antrenor, Alberto Salazar a primit o suspendare de patru ani din partea agenţiei antidoping americane (USADA) pentru încălcarea regulilor privind dopajul.

"Sunt uşurat că, după patru ani, USADA şi-a încheiat ancheta privindu-l pe Alberto Salazar. Am părăsit Nike Oregon Project în 2017, însă, aşa cum am spus mereu, nu tolerez pe nimeni care încalcă sau nu respectă regulile", a precizat Mo Farah, citat de cotidianul sportiv L'Equipe.

Britanicul, care a fost pregătit de Salazar între 2011 şi 2017, mai are în palmares, pe lângă cele patru medalii olimpice de aur, şase titluri de campion mondial şi şapte de campion al Europei (indoor şi în aer liber).

La cererea Federaţiei americane de atletism, IAAF i-a retras lui Salazar acreditarea pentru Campionatele Mondiale de la Doha.

Sifan Hassan, recenta campioană mondială la 5.000 m, Donovan Brazier şi Clayton Murphy, se numără printre elevii controversatului antrenor american.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
pixel