Miza includerii UDMR la guvernare ar fi un vot în plus la CCR
Data publicării:
Autor: DCNews Team
WhatsApp
ponta
ponta

UDMR se pare că a băgat zâzania între membrii USL. Dacă PSD este de acord cu cooptarea maghiarilor la guvernare, PNL și PC ezită să facă acest pas. Miza acordului cu UDMR ar fi votul de la Curtea Constituțională asigurat de judecătorul Zoltan Pușkaș.

Potrivit unor surse, negocierile dintre USL-UDMR sunt la baionetă. UDMR nu ar accepta o soluție de compromis, aceștia ridicând pretenția a două posturi în viitorul guvern, dar s-ar mulțumi  și cu un singur portofoliu. Ministerul vizat în principiu ar fi cel al Mediului, dar se poate negocia. În schimb USL ar oferi Justitia daca se va ajunge pana la urma la varianta cu maghiarii în guvern, scrie pesurse.ro.

Dacă nu vor cădea la o înțelegere UDMR ar urma să intre în opoziție, alături de PDL și PP-DD, fără a accepta varianta susținerii parlamentare.

Norica Nicolai afirmă că  Un Guvern cu UDMR e inacceptabil

"O colaborare cu UDMR la guvernare e inacceptabilă. Putem accepta o colaborare parlamentară, dar şi aici în nişte limite. Această colaborare e exclusă din punct de vedere guvernamental. Din punctul meu de vedere, prezenţa lor în Guvern nu e justificată. Nu cred că aş putea face altceva decât să iau o astfel de poziţie. Exprim o atitudine care nu e comună numai mie, ci şi altor colegi", a precizat, la România TV, Norica Nicolai.

 Eurodeputatul liberal a respins, totodată, ipoteza conform căreia miza cooptării UDMR în viitorul Guvern ar fi înclinarea balanţei în cazul deciziilor luate de Curtea Constituţională.

 "Declaraţia cum că miza UDMR ar fi Curtea Constituţională e fundamental greşită. Dacă s-ar pune problema suspendării, votul judecătorului CCR nu are relevanţă pentru că e consultativ. Nu e o ipoteză de luat în seamă. Cred că premierul doreşte să colaboreze în alţi termeni cu UDMR", a subliniat Norica Nicolai.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel