Mituri despre consumul de apă minerală: Favorizează sau nu apariția celulitei
OMS recomandă să bem între 2 și 2,5 litri de apă pe zi. Apa are numeroase beneficii, cum ar fi efectul său asupra rinichilor, protejarea țesuturilor sensibile ale organismului nostru și lubrifierea și amortizarea articulațiilor, printre altele.
Organizația Mondială a Sănătății (OMS) recomandă să bem între 2 și 2,5 litri de apă zilnic. Consumul de apă ajută la eliminarea deșeurilor prin urină, transpirație și defecație, menține temperatura corpului în limite normale, lubrifiază și amortizează articulațiile și protejează țesuturile sensibile, conform revistei medicale Mayo Clinic. Dar, preferăm să bem apă plată sau minerală? Iată tot ce trebuie să știm despre această băutură atât de răcoritoare și cu numeroase beneficii.
Conform OCU, apa carbogazoasă este o alternativă sănătoasă, care nu conține zahăr, aditivi sau alcool, ci doar minerale. Este o opțiune perfectă pentru cei care doresc să reducă consumul de băuturi răcoritoare nesănătoase în viața de zi cu zi.
Beneficiile și precauțiile apei minerale
Apa carbogazoasă, care este în esență H₂O cu dioxid de carbon (CO₂) — responsabil pentru bule — nu doar că ne răcorește și ne potolește setea, dar este esențială pentru buna funcționare a organismului. Printre beneficiile sale se numără stimularea secreției de sucuri gastrice, facilitarea digestiei și deschiderea apetitului. În plus, ar putea ajuta persoanele care sunt predispuse la calculi renali și poate contribui la menținerea tensiunii arteriale normale. Totuși, trebuie avut în vedere că apa sodică ar putea crește riscul de hipertensiune din cauza conținutului său de sodiu.
În ceea ce privește aspectele de avut în vedere, nutriționiștii recomandă ca persoanele care suferă de hiperclorhidrie sau reflux gastric să fie precauți în ceea ce privește consumul de apă carbogazoasă, deoarece aceasta poate provoca balonare abdominală.
Sursa foto: https://www.freepik.com/, @freepik
Mituri despre consumul de apă minerală
Apa carbogazoasă este înconjurată de mai multe mituri pe care ar trebui să le cunoaștem pentru a putea beneficia pe deplin de această băutură.
Hidratează mai puțin decât apa plată: Acest lucru este fals, deoarece ambele tipuri de apă hidratează la fel de bine.
Favorizează apariția celulitei: Apa carbogazoasă nu contribuie la apariția celulitei.
Crește riscul de osteoporoză: Deoarece nu conține fosfor, zaharuri și are doar o cantitate mică de sodiu, nu contribuie la dezvoltarea osteoporozei. Potrivit medicilor Moro Cristiano, profesor asociat de Științe și Medicină la Universitatea Bond, și Charlotte Phelps, profesor titular al Programului de Medicină de la aceeași universitate, acest lucru este adevărat.
Poate dăuna smalțului dentar: Deoarece nu conține o cantitate mare de acid, nu dăunează smalțului dinților, cu excepția cazului în care este amestecată cu zahăr sau citrice, conform medicilor.
Ce este mai bine să bem: apă carbogazoasă sau apă plată?
Apa carbogazoasă poate fi opțiunea perfectă pentru cei care sunt obișnuiți cu băuturile carbogazoase, dar au decis să renunțe la ele pentru binele sănătății lor. Pe de altă parte, apa plată poate fi mai potrivită pentru cei care nu sunt obișnuiți cu băuturile carbogazoase. Ambele opțiuni sunt la fel de sănătoase și ne vor hidrata, dar trebuie avut în vedere că, dacă ai probleme intestinale, ar fi mai bine să alegi apa plată, potrivit 20minutos.es.
Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News