Mitt Romney, favorit şi în New Hampshire
Data publicării:
Autor: DCNews Team
WhatsApp
romney_speech_071206-02
romney_speech_071206-02

Mitt Romney, fost guvernator al statului Massachusetts, între anii 2003-2007, este favorit și în statul New Hampshire, în alegerile de marți,  pentru desemnarea candidatului Partidului Republican pentru alegerile din noiembrie din SUA.

Romney a câștigat alegerile din Iowa, din 3 ianuarie, la numai opt voturi în fața contracandidatului Rick Santorum.

Totuși, potrivit ultimelor sondaje, Romney a căzut de la 43 de procente la 35 în doar o săptămână. El este urmat de Ron Paul, membru al Camerei Reprezentanţilor şi cel mai în vârstă candidat, susţinut de aproximativ 20% dintre electorii republicani, şi de Jon Huntsman, fost guvernator al statului Texas şi fost ambasador al SUA în China, care se bucură de sprijinul a 11% dintre aceştia.

În ciuda faptului că Romney îşi păstrează prima poziţie în sondaje, el a făcut o serie de greşeli care i-au dăunat imaginii. Susţinător al pieţei libere, el a oferit un răspuns care i-a adus eticheta de "tipul care arată ca oricine care ţi-a concediat vreodată tatăl" din partea lui Jon Stewart, gazda unei emisiuni televizate din SUA.

"Îmi place să pot concedia oamenii care lucrează pentru mine", a declarat Romney. "Dacă cineva nu îmi oferă servicii de calitate, vreau să pot spune că voi angaja pe altcineva să o facă".

Pe 21 ianuarie vor avea alegeri în Carolina de Sud, iar pe 31 ianuarie în Florida.

Citește și:

Mitt Romney, câştigător în Iowa pentru investitura republicanilor la Casa Albă

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel