Mitsotakis, premierul Greciei, anunț: O surpriză pentru Europa!
Data publicării:
Autor: Ema Apostu
WhatsApp
Noul guvern de centru-dreapta al Greciei vrea să înceapă reformarea statului şi îmbunătăţirea vieţii oamenilor cât mai curând posibil. Ce a declarat premierul  Kyriakos Mitsotakis.

"Viitorul nu poate să aştepte", a declarat Mitsotakis, promiţând reforme în educaţie, securitate, economia digitală şi reducerea birocraţiei în timpul mandatului său de patru ani.

Într-un discurs difuzat pe postul de televiziune de stat ERT, Mitsotakis a mai spus că vor exista reduceri de impozite pentru a stimula economia şi a promis să creeze noi locuri de muncă. El a promis, de asemenea, că Grecia va adera la măsurile de austeritate convenite cu creditorii săi şi va lansa propriile programe de economii şi creşteri. "Vom face Grecia o surpriză plăcută pentru Europa", a spus Mitsotakis.

Partidul lui Mitsotakis Nea Dimokratia (ND) a câştigat alegerile parlamentare din 7 iulie, cu 39,6% din voturi. Coaliţia Stângii Radicale (SYRIZA), partidul fostului şef al guvernului Alexis Tsipras, s-a clasat pe locul al doilea cu 31,5% din sufragii. ND a câştigat suficiente mandate în parlament pentru a guverna singur. Noul guvern va primi un vot de încredere din partea parlamentului luni, un proces care va fi doar o formalitate datorită majorităţii parlamentare a ND.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel