Urmărește emisiunea live
Mitropolitul Longhin de la Bănceni a fost amendat de poliție pentru că a ignorat ordinul din Ucraina privind organizarea procesiunii religioase „Drumul Crucii” / video
Data publicării:
Autor: Ioan-Radu Gava
WhatsApp
Foto: Ioan Radu Gava
Foto: Ioan Radu Gava
Mitropolitul Longhin, starețul și întemeietorul Mănăstirii Bănceni, a fost amendat de poliție.

Mitropolitul Longhin Jar, starețul și întemeietorul Mănăstirii Bănceni din regiunea Cernăuți, a fost amendat de poliție. Ierarhul este acuzat de autorități că a ignorant ordinul Consiliului de Apărare al regiunii Cernăuți privind organizarea procesiunii religioase „Drumul Crucii”.

De remarcat că sâmbătă dimineață, în jurul orelor 6.00, cu participarea și binecuvântarea mitropolitului, un grup de credincioși au pornit în „Drumul Crucii” pe jos, de la Mahala până la Mânăstirea din Boian.

Pe drum credincioșii au fost opriți de polițiști, iar pe numele organizatorului a fost deschisă o anchetă în temeiul art.185-1 din Codul Ucrainei privind contravențiile administrative (încălcarea normelor de organizare și desfășurare a adunărilor publice, mitingurilor, demonstrațiilor și procesiunilor stradale).

Potrivit unui comunicat al poliției, la procesiune au participat aproximativ 1.000 de persoane, iar Mitropolitul Longhin Jar va fi nevoit să achite o amendă, conform Bucpress.

Patriarhul Kiril a fost criticat dur de Mitropolitul Longhin, starețul Mănăstirii Bănceni de lângă Cernăuți: Vă mulțumim pentru sângele vărsat

Mitropolitul Longhin (Mihai Jar), starețul și întemeietorul Mănăstirii Bănceni din regiunea Cernăuți, în cadrul predicii sale de duminică l-a criticat dur pe Patriarhul Kiril, șeful Bisericii Ortodoxe Ruse, pentru că a dat binecuvântarea sa pentru invazia Rusiei în Ucraina.

Predica Mitropolitului Longhin a fost publicată pe canalul de Youtube „Bucovina Ortodoxă — Православная Буковина”, transmite BucPress.

„Sfinția Voastră. Vă mulțumim pentru binecuvântare. Pentru moartea oamenilor și sângele vărsat. Vă mulțumim pentru că ne-ați bombardat mănăstirile, bisericile noastre. Pentru că ne-ați omorât călugării, preoții noștri. Vă mulțumim, Sfinția Voastră, pentru că ați binecuvântat vărsarea de sânge”, a spus ierarhul.

Mitropolitul Longhin a mai adăugat că pentru toate aceste nelegiuiri Kiril va trebui să răspundă în fața lui Dumnezeu (citește continuarea AICI). 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel