MITROPOLITUL ARDEALULUI, AUDIAT la DNA. Ce spune Patriarhia Română
Data publicării:
Autor: DCNews Team
WhatsApp
Mitropolitul Ardealului, Laurențiu Streza, a fost audiat, luni, la DNA, în calitate de martor, în dosarul privind redactarea unor lucrări științifice de către deținuți. Vasile Bănescu, purtătorul de cuvânt al Patriahiei Române, a oferit, luni, o replică în legătură cu acest subiect. 

Procurorii DNA fac cercetări mai ample într-un dosar privind favorizarea făptuitorului, ancheta vizând profesori universitari care au coordonat sau validat lucrările ştiinţifice ale deţinuţilor pentru care aceștia au primit reducerea pedepselor, reprezentanţii editurilor care le-au publicat şi funcţionari ai ANP care au propus eliberarea.

Astăzi, Mitropolitul Laurențiu Streza, care a coordonat o carte scrisă în detenție de Gigi Becali cu titlul "Iubirea Milostivă și Mântuitoare", apărută la editura "Seculum", a fost audiat la DNA.  

Citește și: MITROPOLITUL ARDEALULUI, AUDIAT la DNA. Becali, prima reacție

Patriarhia Română a oferit o primă reacție după audierea Mitropolitului Laurențiu Streza la DNA. 

"Îmi cer scuze că vă răspund doar printr-un mesaj, dar pentru că subiectul nu privește direct Patriarhia și este încă în derulare nu vă pot oferi un comunicat oficial. Vă pot spune doar că cei doi ierarhi, în calitatea lor de profesori universitari și-au asumat personal (neangajând instituția Bisericii) actul de recomandare spre publicare a cărților respective, cărți al căror conținut a fost apreciat ca unul conform cu învățătura creștin-ortodoxă.

Comisiile de etică ale universităților unde predau cei doi ierarhi au analizat deja cazurile și au făcut public rezultatul analizei. Actualmente urmărim și noi ca și Dvs, derularea oficială a cercetărilor instituționale și considerăm că e firesc să nu ne întepronunțăm", a transmis Vasile Bănescu, purtătorul de cuvânt al Patriarhiei Române, potrivit Antena 3.

Citește și: Avocat: Mitropolitul Ardealului nu a avizat cartea scrisă de Becali, ci doar a binecuvântat-o

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel