Data actualizării:
Data publicării:

Miting PSD, la Iași. Chirieac: Mi se pare foarte grav! O chestie fascistă

Autor: Ema Apostu | Categorie: Politica
WhatsApp
Miting PSD
Miting PSD
Analistul politic Bogdan Chirieac a comentat situaţia de la Iaşi, unde au avut loc mai multe incidente, înainte de începerea mitingului PSD. 

Mai mulţi protestatari s-au infiltrat printre susţinătorii partidului majoritar şi au afişat pancarde cu mesaje împotriva acestuia, fiind scoşi din mulţime de jandarmi.

"Mi se pare foarte grav"

"Mie mi se pare foarte grav. Un partid politic a luat autorizaţie să desfăşoare un miting. Autorităţile din Iaşi sunt obligate să asigure protecţia acelui miting. Astăzi, s-a întâmplat să fie PSD. Poate că, în altă zonă, la Alexandria, USR vrea să facă un miting. Şi ei au dreptul să demonstreze, să fie în siguranţă. În opinia mea, Iaşiul este un mare centru universitar, capitala provinciei numită odinioară Moldova -  şi astăzi tot aşa se numeşte, dar atunci era un fel de stat suveran, locul unde PSD a câştigat şi alegerile locale şi pe cele parlamentare... Domnul Chirică a candidat sprijinit de PSD, apoi a fost înţepat de statul subteran şi acum e în altă parte, asta este altceva. Dar el, la alegeri, a fost sub sigla PSD", a spus analistul politic Bogdan Chirieac, la Antena 3.

"Este o chestie fascistă"

"Pentru mine, este grav dacă se întâmplă ceva la mitingul PSD. Partidul Social Democrat a anunţat mitingul, şi-a luat autorizaţie. Este treaba autorităţilor să îi asigure protecţia. Iar treaba asta că ceilalţi nu au dreptul să se exprime fiindcă noi suntem USR sau PNL, sau ce vreţi dumneavoastră, asta este deja o chestie fascistă. Spiritul european, că tot e Summitul de la Sibiu, înseamnă toleranță, egalitate de drepturi, de şansă. Nu este vorba despre faptul că "domnule, dacă sunt în Iaşi, eu nu am dreptul să...". Este un partid legal constituit, am dreptul să fac demonstraţie, miting, tot programul electoral pe care mi-l doresc, în deplină siguranţă", a mai spus Bogdan Chirieac.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

acest articol reprezintă o opinie;

WhatsApp
pixel