Miting PSD. Carmen Dan: Am încredere că aşa se va întâmpla
Data publicării:
Autor: Sebastian Florea
WhatsApp
Ministrul Carmen Dan asigură românii că manifestările de sâmbătă vor fi gestionate corespunzător

Carmen Dan, ministrul de Interne, a ţinut să precizeze, cu o zi înainte marele miting PSD din Piaţa Victoriei că vor fi luate toate măsurile necesare pentru gestionarea corespunzătoare a fiecărui eveniment în parte care va avea loc sâmbătă, 9 iunie, cu aprobarea Primăriei Capitalei.

'Vreau să îi asigur pe români că am cerut structurilor Ministerului Afacerilor Interne să ia toate măsurile necesare pentru gestionarea corespunzătoare a fiecărui eveniment în parte. Toate sunt importante, iar instituţiile statului sunt în slujba tuturor cetăţenilor, motiv pentru care am solicitat ca fiecare acţiune a forţelor de intervenţie să aibă în vedere, cu prioritate, protecţia participanţilor. Am încredere că aşa se va întâmpla', a scris ministrul pe Facebook.

Ministrul de Interne, prezent la miting

Carmen Dan, care va participa la mitingul PSD, a precizat că îşi va încredinţa propria siguranţă jandarmilor, poliţiştilor şi celorlalţi reprezentanţi ai MAI.

'La mitingul PSD voi fi alături de colegii mei, întrucât sunt de părere că tăcerea şi indiferenţa nu vor ajuta niciodată la construirea unei societăţi care să se bazeze pe democraţie. Întotdeauna acţiunile care m-au ghidat în viaţă au avut ca pilon principal dreptatea, respectarea legii şi a Constituţiei. Cred cu tărie că este esenţial să ne asumăm răspunderea pentru faptele şi acţiunile noastre, fie că suntem miniştri, procurori, preşedinţi sau simpli cetăţeni', a mai scris ministrul în postarea sa.

Jandarmii bucureşteni au anunţat că vor fi prezenţi la toate cele 14 evenimente aprobate a se desfăşura în cursul zilei de sâmbătă, în vederea asigurării protecţiei participanţilor şi prevenirii unor eventuale stări conflictuale, informează un comunicat de presă al Jandarmeriei Capitalei. Scopul misiunilor Jandarmeriei Capitalei este acela de a menţine un climat de linişte care să permită exercitarea drepturilor şi libertăţilor garantate tuturor cetăţenilor de prevederile legale în vigoare şi de Constituţie.

Recomandările Jandarmeriei

Potrivit Jandarmeriei, dispozitivul de intervenţie al Direcţiei Generale de Jandarmi a Municipiului Bucureşti va fi dimensionat corespunzător astfel încât să permită îndeplinirea misiunilor specifice în cele mai bune condiţii. De asemenea, la nevoie, acest dispozitiv va putea fi suplimentat în cel mai scurt timp, fiind pregătită, în acest sens, rezerva de cadre necesară.

Jandarmii recomandă cetăţenilor care vor participa la aceste adunări publice să manifeste înţelegere faţă de măsurile luate, să adopte un comportament civilizat, să respecte indicaţiile jandarmilor, să evite conflictele de orice natură şi să anunţe cea mai apropiată patrulă de jandarmi dacă observă persoane care au un comportament antisocial.

Nu în ultimul rând, din raţiuni de siguranţă publică, participanţii la protest sunt rugaţi să nu deţină bagaje sau genţi voluminoase şi să se îndepărteze de persoanele/grupurile care au intenţia de a periclita buna desfăşurare a evenimentelor.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel