Data publicării:

Miting pro-Palestina în București. ”Astăzi a fost cel mai grav incident”. Ce s-a întâmplat

Autor: Irina Constantin | Categorie: Stiri
WhatsApp
A fost un miting de solidaritate cu poporul palestinian în București. 

Asociaţia Comunităţii Palestiniene din România, "Jalya Palestina", a organizat, astăzi, manifestația. Participanţii s-au adunat în Piaţa Universităţii, în jurul orei 13:00. Ei au purtat steaguri palestiniene şi au scandat lozinci precum: "Opriţi războiul", "Salvaţi copiii din Gaza" sau "Free Palestine". Au afişat şi pancarte cu mesaje în limbile română şi engleză: "Opriţi genocidul în Gaza", "Opriţi masacrul" sau "Libertate", "Un Holocaust nu justifică altul".

Participanţii au pornit apoi în marş pe traseul bd. Regina Elisabeta - Calea Victoriei - bd. Naţiunilor Unite, punctul final fiind Parcul Izvor. La manifestaţie au participat câteva sute de persoane. Accesul la protest s-a făcut printr-un filtru al Jandarmeriei, iar manifestanţii au fost flancaţi pe traseu de jandarmi, notează Agerpres. 

"Jalya Palestina", Asociaţia Comunităţii Palestiniene din România, a transmis, într-un anunţ postat pe pagina de Facebook Solidaritate România-Palestina, un apel la "solidaritate cu cele peste două milioane de oameni din Fâşia Gaza", care "se află, de aproape o lună de zile, sub bombardamentele şi asalturile forţelor de ocupaţie israeliene".

Conform sursei citate, protestatarii cer, între altele, încetarea bombardamentelor, retragerea armatei israeliene şi ridicarea blocadei asupra Fâşiei Gaza, punerea în aplicare a rezoluţiilor ONU şi recunoaşterea de către Israel a dreptului la existenţă a poporului palestinian şi a Statului Palestina.

Dragoș Boța a intervenit la Antena 3 și a spus că ”astăzi a fost cel mai grav incident de când au început aceste mișcări de stradă”. Conform acestuia, un tânăr a aruncat ceva într-un coș, a fost scos din mulțime, percheziționat și lăsat să plece. Când a ajuns în fața Parlamentului, a fost ridicat de Jandarmerie, după ce SRI-ul a recuperat pachetul pe care tânărul l-a aruncat la coș, fiind vorba despre o petardă de mari dimensiuni. Tânărul a recunoscut că i-a aparținut, fiind dus pentru audieri la secția de poliție. 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
pixel