Chirieac: ”E un lucru care nu se face”. Câștigătorul mișcării anti-PSD din Iași
Data actualizării:
Data publicării:
Autor: Bianca Ştefan
WhatsApp
Miting PSD
Miting PSD
Analistul politic Bogdan Chirieac a vorbit la România TV despre organizarea mitingurilor electorale în aceeași zi de către PNL și PSD, dar și despre oamenii violenți care au împiedicat social-democrații să își poată susțină mitingul de la Iași.

Este campanie electorală. Mai sunt practic două săptămâni. Din momentul acesta, lucrurile se vor succeda cu repeziciune, mai ales că au fost Paștele ortodox și 1 Mai și nu s-a făcut campanie mai bine de o săptămână. Mitingurile vor fi în cascadă din momentul acesta, a spus Bogdan Chirieac, în cadrul emisiunii lui Lili Ruse, de la România TV.

Cât despre violențele care au avut loc la mitingul PSD de la Iași, analistul politic este de părere că prin acei oameni care au dorit să împiedice manifestația, social-democrații au avut de câștigat mult.

În opinia mea, PSD a câștigat mult ieri prin faptul că niște oameni i-au împiedicat să își facă miting. Pentru alegătorul PSD, ăsta este un lucru care nu se face. PSD și-a luat autorizație pentru un miting anunțat pe toate canalele. Nu faci în același moment, dacă se poate chiar și în același loc, dacă se poate și cu puțină violență, un contra-miting. Prezumția de bună credință nu prea se aplică. Dacă eu sunt anti-PSD, fac a doua zi, fac de 10 Mai. De Ziua Regelui, fac miting acolo. Fac și eu cu autorizație, merg legal. Nu prea merge că niște cetățeni revoltați, din propria inițiativă, s-au dus să le spună la pușcărie. Sâmbătă face PNL miting. În opinia mea, nu ar fi democratic ca PSD să facă un miting neautorizat, cum au făcut ei la mitingul lor, a explicat Bogdan Chirieac în cadrul aceleiași emisiuni.

Vezi și: 20 mai. Iohannis - ceremonie. Dragnea - proces. Bolcaș: Nu am avut niciodată încredere

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Acest articol reprezintă o opinie.

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel