Miting al liderilor sindicatului din Poșta Română. Care sunt revendicările
Autor: Crişan Andreescu | Publicat pe: 06 mai 2022, 14:13
WhatsApp
Liderii celor peste 18.000 de sindicaliști din Poșta Română, la pichetul din fața sediului central al companiei  Foto: Crișan Andreescu
Liderii sindicatului din Poșta Română au organizat, vineri, un pichet de protest în fața companiei de pe Bulevardul Dacia din Capitală.

Liderii județeni și din Capitală ai  sindicatului din Poșta Română au protestat, vineri,  începând cu orele 10,00, timp de o oră, în fața sediului central al companiei de pe Bulevardul Dacia.

Sindicatul Lucrătorilor Poștali din România (SLPR) aduce la cunoștință că în cursul lunii mai se vor organiza o serie de acțiuni de protest, după acțiunea de astăzi.

În data de 14 mai, sindicaliștii vor organiza un miting în Piața Victoriei la care vor participa circa 3.000 de persoane, în intervalul 10.00 - 11.00, urmat de un marș  la sediul PNL din Aleea Modrogan și la sediul PSD  din Șoseaua Kiseleff.

G Ad:

Matei Brătianu, liderul sindicaliștilor din Poșta Română  Foto: Crișan Andreescu

De asemenea, în perioada 16 - 31 mai, în zilele lucrătoare, începând cu orele 10:00, se vor organiza pichete de protest în fața  sediului Companiei Naționale Poșta Română, pichete la care vor participa  circa 60 de persoane.

În cadrul pichetului de protest de vineri, Matei Brătianu, liderul sindicaliștilor poștali a reclamat condițiile precare de muncă personalului din Poștă, cerând salarii decente și creșterea valorii  tichetelor de masă. Brătianu a ținut să precizeze că reprezentanții companiei au decis o mărire de 15 la sută a salariilor, în trei etape până în august, 2023, mărire total nesatisfăcătoare pentru cei 24.000 de salariați, dar și plata orelor suplimentare.

Reprezentanții sindicaliștilor au cerut, de asemenea, demisia directoului general al Poștei, Valentin Ștefan. 

Vezi și: Reorganizare la Poşta Română. Ministrul Burduja: Cine pleacă, dar şi cine va primi majorări de salarii

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
Crossuri parteneri
DCBusiness.ro
DCBusiness.ro
DCMedical.ro
DCMedical.ro
StiriDiaspora.ro
StiriDiaspora.ro
DefenseRomania.ro
DefenseRomania.ro
Spectacola.ro
Spectacola.ro
Astrosens.ro
Astrosens.ro