Urmărește emisiunea live
Data publicării:

Mit distrus despre spălatul pe dinți. Dr. Alexandra Mircea: Sunt multe discuții aici, dar un lucru este cel mai important

Autor: Anca Murgoci | Categorie: Sanatate
WhatsApp
Dr. Alexandra Mircea
Dr. Alexandra Mircea

Dr. Alexandra Mircea, cel mai urmărit medic dentist pe Tik Tok, a spus care sunt alimentele pe care și ea personal le evită pentru a nu își distruge dinții.

Alegeri prezidentiale 2024

„În mod categoric eu nu folosesc dinții ca să deschid sticle, folii de medicamente sau ambalaje, de oricare ar fi ele. Nu mestec gheață, pentru că pot exista fisuri în smalț. În rest, trebuie să recunosc că da, am o dietă echilibrată, dar probabil ca toți dintre noi, consum și eu dulciuri, uneori băuturi acidulate, produse de patiserie sau alimente lipicioase care pot determina apariția cariilor, dar combat efectul lor prin spălarea pe dinți imediat după ce le-am consumat si prin echilibrarea alimentației – asta înseamnă că nu va fi o zi în care să mănânc doar acest tip de alimente, ci voi alterna cu produse sănătoase, care nu afectează dinții. Regula de bază este ca, după ce consumăm dulciuri, produse de patiserie, dropsuri, caramel etc, să ne spălăm pe dinți”, a zis Dr. Alexandra Mircea într-un interviu pentru DC News.


Dacă totuși suntem băutori de Cola sau alte băuturi acidulate, este în regulă să ne spălăm pe dinți imediat? Sau ar trebui să așteptăm câteva minute? Câte și de ce?

„Sunt multe discuții aici, despre când și cum și de ce, însă eu consider că cel mai important e să nu pierdem esențialul din vedere, și anume să ne spălăm pe dinți. 

Da, indicat este fie imediat după ce am terminat masa, fie la 20-30 de minute distanță, asta pentru că s-ar putea, dacă ne spălăm între intervalurile menționate, ca acidul să înmoaie suprafața smalțului și să afecteze dinții, făcându-i predispuși la apariția cariilor. 

Ca un om echilibrat, așa cum îmi place să spun despre mine că sunt, văd esențial, repet, să ne spălăm pe dinți, iar dacă nu avem cum în acel moment, ne dăm voie să folosim o gumă de mestecat fără zahăr, pentru că și ea stimulează secreția de salivă care luptă împotriva apariției cariilor. Fac o precizare aici – guma nu înlocuiește periajul dentar și nu se folosește în exces, ea doar ajută în prevenția cariilor atunci când suntem în imposibilitatea de a ne spăla pe dinți”, ne-a mai zis Dr. Alexandra Mircea.

VEZI ȘI: Mit distrus de dr. Alexandra Mircea. De ce unele persoane au dinți în gură până la 90 de ani, iar altora le cad încă de la 45



Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel