Misterul morții albinelor, rezolvat. Vezi cine se face vinovat
Data publicării:
Autor: Badoiu Raluca
WhatsApp
albine
albine

Diferite grupări ecologiste încearcă de câțiva ani să dea vina pe agricultori pentru dispariția albinelor din anumite zone, scrie Ei spun că de vină ar fi produsele de protecție a plantelor, deși cercetătorii au adus dovezi că pesticidele moderne nu afectează familiile de albine. Dacă ar fi fost de vină pesticidele, albinele ar fi dispărut de zeci de ani, de când se practică agricultura intensivă. Un nou studiu arată că apicultorii sunt responsabili pentru problemele albinelor. Problemele au apărut odată cu răspândirea practicilor de hrănire artificială.

O echipa de cercetători de la Universitatea din Illinois a descoperit o posibilă legătură între practica hrănirii albinelor comerciale cu sirop de porumb bogat în fructoză și prăbușirea coloniilor de albine din întreaga lume. Echipa a prezintat rezultatele pe care le-au publicat în revista  Academiei Naţionale de Ştiinţe.

Începând din 2006, grupurile care gestionează colonii comerciale de albine au raportat ceea ce a devenit cunoscut sub numele de colapsul coloniilor de albine. Până în prezent, cele mai multe dovezi au implicat pesticide utilizate pentru a ucide alte insecte, cum ar fi acarienii. În acest nou efort, cercetătorii au găsit dovezi care să sugereze adevăratul vinovat care ar putea fi siropul de porumb bogat în fructoză, pe care apicultorii l-au folosit în  hrănirea albinelor ca materie primă naturală.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel