Misterul casei singuratice de pe o insulă pustie din Islanda. Cine locuieşte aici
Data actualizării:
Data publicării:
Autor: Liana Ganea
WhatsApp
Foto: Wikimapia
Foto: Wikimapia
Unii oameni spun că acesta este refugiul secret al unui miliardar, alții spun că aparține unui celebru cântăreț islandez.

Există multe locuri frumoase și misterioase în Islanda. Una dintre acestea este Insula Elliday, pe care se ridică o singură frumoasă casă albă. De aspect remarcabil, atrage privirea datorită singurătății sale. Pentru cei care nu sunt familiarizați cu istoria ei, nu este clar ce este cu această casă pe insulă și de ce nu există nimic altceva în jur. Prin urmare, multe povești misterioase apar despre ea. Se crede şi că ar fi reşedinţa unui bărbat care fuge de lege de ani de zile, potrivit stakanchik.media

Dar toate zvonurile se dovedesc a fi doar bârfe. De fapt, istoria casei este ceva mai prozaică. Timp de trei sute de ani, cinci familii au trăit pe insulă, visând la o viață separată. Nu a fost atât de ușor să obțină hrană pe insulă, așa că oamenii și-au crescut propriile vite și au pescuit și au vânat. Dar, de-a lungul anilor, a devenit clar că traiul pe Insula Elliday era prea dificil. Prin urmare, deja în anii '30 ai secolului trecut, nu mai existau oameni pe insulă. Singurul lucru pentru care era potrivit pe insulă era vânătoarea de puffini (păsări marine). Prin urmare, Elliday a trezit interesul vânătorilor care, în anii '50, au construit o casă aici. În 1996, a fost construită o clădire nouă, care a devenit cunoscută în toată lumea.

Zvonurile că această casă i-ar aparține cântăreței Bjork nu au apărut de nicăieri. În 2000, prim-ministrul Islandei a dorit să doneze insula Elliday acestei cântărețe pentru a-i mulțumi pentru contribuția sa la cultura țării sale natale. Dar populației locale nu i-a plăcut această idee. Există, de asemenea, o versiune conform căreia însăşi cântăreața a respins acest cadou. În general, acum insula aparține Asociației Vânătorilor. Suprafața sa este de 0,45 kilometri pătrați. Orice turist poate ajunge aici. Elliday este un spaţiu destinat iubitorilor de relaxare departe de lume, şi asta pentru că, evident, este nelocuit. Puteți ajunge pe insulă doar cu barca. Dar ca să ajungeţi până la ea, va trebui să urcaţi pe o scară din frânghii. După ce ați ajuns în cele din urmă pe insulă, puteți sta câteva zile într-o cabană de vânătoare. A trăi aici poate să nu fie pe placul tuturor, deoarece casa nu are apă și lumină. Dar există o saună, pentru care a fost creat un sistem de colectare a apei de ploaie. Povestea casei de pe insulă a devenit virală pe Reddit. Imaginea a fost postată cu mesajul: ”Cea mai izolată casă din lume”. Mulți au spus că este „casa lor de vis”, însă alții nu sunt încântați de ideea de a nu avea conexiune a internet sau un magazin în apropiere. Elliday este un loc de cuibărit pentru mai multe specii de păsări marine. Companiile locale de turism efectuează excursii de o zi pe această insulă care atrage prin aerul misterios şi legendele care circulă în jurul ei.

 
 
 
 
 
Vezi această postare pe Instagram
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

O postare distribuită de Hörður Kristleifsson ╴Iceland (@h0rdur)

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel