Misteriosul sunet rulant a fost auzit din nou în Statele Unite ale Americii / VIDEO
Data actualizării:
Data publicării:
Autor: Ioan-Radu Gava
WhatsApp
Misteriosul sunet rulant a fost auzit din nou în Statele Unite ale Americii   /   Foto cu caracter ilustrativ: Pixabay
Misteriosul sunet rulant a fost auzit din nou în Statele Unite ale Americii / Foto cu caracter ilustrativ: Pixabay
Un fenomen ciudat și misterios a fost auzit din nou în San Diego, pe coasta de vest a Statelor Unite ale Americii.

Săptămâna trecută, locuitorii din San Diego au raportat un alt zgomot misterios de „explozie”, însoțit de tremuratul deranjant al ferestrelor. Sunetul rulant, asemănător cu un boom, este al doilea care are loc în oraș în ultimele trei săptămâni, deși nu au existat cutremure, potrivit Studiului Geologic al Statelor Unite.

De sute de ani au fost raportate astfel de zgomote neidentificate în SUA. Uneori însoțite de cutremure, alteori nu, au fost auzite în timpul seismelor din New Madrid din 1811-1812 până în ianuarie 2020. Sunt adesea descrise ca sunete „rulante” și ocazional sunt asociate mai degrabă cu frigul decât cu mișcările seismice.

Fenomenele se petrec în toată lumea

A existat un număr neobișnuit de astfel de rapoarte în acest an în întreaga lume, inclusiv un zgomot de respirație asemănătoare cu a lui Darth Vader în Bratislava și un zgomot de boom auzit de locuitorii din Texas. 

Sunetele nu se limitează doar la SUA. În întreaga lume sunt cunoscute, de exemplu, se numesc „arme Bansal” în delta Gange și Golful Bengal, „yan” în Shikoku, Japonia și „mistpouffers” în Belgia.

Oamenii de știință folosesc acum date seismice din EarthScope Transportable Array (ESTA) pentru a încerca să explice zgomotele din SUA, comparându-le cu relatările zgomotelor care au mai apărut în anul 2013.

O cauză a acestor fenomene ar putea fi bolizii din atmosfera superioară, meteorii care produc un boom sonor, unde aceștia rămân nevăzuți și nu sunt observați, dar produc un zgomot puternic. Deocamdată, până la adunarea mai multor date, zgomotele rămân misterioase și fără a avea o cauză clară, precizează IFLScience.

Zgomotul înfricoșător din Bratislava

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel