Miss Bolivia a pierdut titlul după o postare pe social. Frumoasa Fernanda Pavisic s-a ales cu dosar penal pentru discriminare rasială
Data actualizării:
Data publicării:
Autor: Elena Didila
WhatsApp
Sursa foto Instagram María Fernanda Pavisic Rojas
Sursa foto Instagram María Fernanda Pavisic Rojas
Fernandei Pavisic, un model de 24 de ani și studentă la psihologie, i s-a revocat titlul de Miss Bolivia pentru că a batjocorit alți concurenți în timpul unui live transmis de aceasta pe o rețea de socializare.  

María Fernanda Pavisic Rojas a câștigat titlul de Miss Bolivia 2022. Imediat după încoronare, modelul în vârstă de 23 de ani a distribuit pe rețelele de socializare un mesaj de mulțumire pentru victorie: ”Am realizat un vis, muncind din greu în fiecare zi, crezând în mine și depășind orice obstacol.”

Cu coroana și evantaiul Miss Pavisic a început să reprezinte Bolivia într-o serie de evenimente naționale și era de așteptat să concureze în viitorul concurs Miss Univers, potrivit Il Giornale.

 
 
 
 
 
View this post on Instagram
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Fernanda Pavisic (@fernandapavisic_)

Live-ul care a costat-o titlul

La câteva săptămâni după ce a câștigat titlul de Miss Bolivia 2022, Fernanda Pavisic a decis să intre în direct pe rețelele de socializare cu urmăritorii ei de pe Instagram, aproape 50.000 de fani.

În videoclipul, care a devenit viral pe web, tânăra de 24 de ani le-a luat în derâdere pe fostele sale colege din concurs, comentându-le fizicul, despre o adversară spunând că ar arăta ca o transsexuală, folosind bineînțeles termenul într-un sens derogatoriu.

Videoclipul a revoltat nu numai utilizatorii de internet, ci și pe primarul din Potosì și departamentul juridic al orașului care au intentat un dosar penal pentru discriminare rasială împotriva frumoasei Fernanda Pavisic.

 
 
 
 
 
View this post on Instagram
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Fernanda Pavisic (@fernandapavisic_)

Apărarea Fernandei

La aflarea veștii Fernanda Pavisic a revenit pe Instagram pentru a explica ce s-a întâmplat și a-și clarifica poziția. Ulterior Fernanda a vorbit despre un ”experiment de comunicare socială” și a cerut scuze adversarei pe care o atacase, Ximena Maygua, precum și întregii populații din Potosì.

Cu toate acestea, declarația nu i-a convins și pe organizatorii Miss Bolivia care au decis să-i retragă titlul.

Gloria Promotions, compania care deține franciza concursului de frumusețe în Bolivia, după ce a examinat situația, a trimis o scrisoare de concediere către Pavisic pentru că a încălcat contractul semnat pentru a participa la concursul Miss Bolivia”, relatează ziarul bolivian Los Tiempos

Imediat după, frumoasa fostă Miss Bolivia, a răbufnit pe Instagram:

”Decizia de retragere a coroanei Miss Bolivia este absolut nedreaptă, pentru că nu am făcut niciodată niciun comentariu, nici declarații rasiste sau discriminatorii la adresa nimănui. Mi se par ireale argumentele pe care le-a făcut Gloria Promotions pentru demiterea mea. Gloria Promotions repetă acuzații false dovedite, aceleași care au abundat pe rețelele de socializare alături de jigniri și nemulțumiri la adresa mea și a familiei mele”, a scris Fernanda Pavisic.

 
 
 
 
 
View this post on Instagram
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Fernanda Pavisic (@fernandapavisic_)

Noua Miss Bolivia

Între timp titlul a fost acordat oficial Camilei Sanabria care a terminat concursul pe locul doi și care obținuse premiul de Miss Grand International. Ea va reprezenta Bolivia la Miss Univers, care va avea loc la New Orleans, SUA, pe 14 ianuarie 2023. O decizie fără precedent a organizatorilor concursului.

 
 
 
 
 
View this post on Instagram
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Camila Sanabria | Miss Universe (@missboliviaclub)

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel