Misiune spaţială pentru explorarea planetei Venus şi a centurii de asteroizi
Data publicării:
Autor: Florin Răvdan
WhatsApp
Horoscop, joi, 16 decembrie 2021. Sursa: Pixabay
Horoscop, joi, 16 decembrie 2021. Sursa: Pixabay
Planeta Venus, dar şi centura de asteroizi, vor fi explorate într-o misiune spaţială lansată de Emiratele Arabe Unite. 

La începutul acestui an, EAU au devenit prima ţară arabă care a lansat o misiune interplanetară de succes, când sonda spaţială Hope s-a plasat pe orbita lui Marte.

Lansarea unui nou proiect de explorare a lui Venus şi a Centurii de asteroizi stabileşte un nou obiectiv ambiţios pentru programul spaţial înfloritor al ţării noastre, a scris pe Twitter prinţul moştenitor Mohammed bin Zayed din Emiratele Arabe Unite.

Când se lansează nava



O navă spaţială urmează să fie construită şi se preconizează că aceasta va fi lansată în 2028. Premierul din Dubai Mohammed bin Rashid Al Maktoum a descris-o ca fiind cea mai ambiţioasă misiune spaţială din regiune.

Explorarea spaţiului este numai începutul: mai multe misiuni sunt în plan. Vom continua să investim în construirea ştiinţei spaţiale, inginerie, astronauţi şi nave spaţiale, a adăugat el.

Nava spaţială ar urma să efectueze o călătorie de 3,6 miliarde de kilometri în cinci ani, timp în care va orbita Venus şi Pământul pentru a atinge viteza necesară şi pentru a ajunge la Centura principală de asteroizi, care se află dincolo de Marte.

În 2033, nava urmează să ajungă pe un asteroid la 560 milioane de kilometri de Pământ, ceea ce ar face din EAU cea de-a patra ţară care a trimis o navă spaţială pe un asteroid.

EAU şi-a lansat agenţia spaţială în 2014 şi intenţionează să trimită o navă spaţială fără echipaj uman pe Lună în 2024, scrie Agerpres. 

Se trage primul film în spaţiu 

Este o experienţă, a rezumat regizorul filmului, Klim Chipenko. Nu am la cine să apelez pentru sfaturi. Nu am niciun cameraman pe care să-l întreb cum să filmez în lumina ferestrei, a adăugat el în cursul unei conferinţe de presă, relatează AFP.

Chipenko, în vârstă de 38 de ani, şi actriţa Iulia Peressild, în vârstă de 37 de ani, vor decola marţi de la Cosmodromul rus Baikonur din Kazahstan spre Staţia Spaţială Internaţională (ISS), unde vor avea 12 zile pentru a filma înainte de a reveni pe Pământ, scrie Agerpres.

Lungmetrajul, intitulat provizoriu Vyzov (Provocarea sau Apelul, în limba rusă), va prezenta o femeie doctor trimisă în spaţiu pentru a salva viaţa unui cosmonaut.

Această misiune cinematografică pe orbită a fost anunţată în septembrie, la câteva luni după ce NASA a dezvăluit un proiect de film cu actorul american Tom Cruise. Actriţa Iulia Peressild, care a urmat împreună cu regizorul o pregătire riguroasă, a estimat luni că profesiile de actor şi cosmonaut sun două lucruri opuse. Vom vedea dacă pot combina cele două, a adăugat ea.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel