Data publicării:

Mișcări de ultimă oră pe scena politică. Bogdan Chirieac: Sorin Cîmpeanu încearcă să construiască, aproape de la zero, învățământul românesc

Autor: Rodica Mitu | Categorie: Politica
WhatsApp
Analistul politic Bogdan Chirieac a vorbit, marți, despre posibilitatea ca președintele Klaus Iohannis să fie în cărți pentru postul de secretar general al NATO și schimbările recente din PNL.

S-a vehiculat posibilitatea ca președintele Klaus Iohannis să fie în cărți pentru postul de secretar general al NATO în octombrie 2023. „Este o născocire lansată pe piață. Îl vedeți pe domnul președinte Klaus Iohannis părăsind funcția - ar fi pentru prima dată în istoria Alianței - ca să fie numit secretar general al NATO?! Această funcție este pentru cei care au avut deja și au terminat o funcție de nivel înalt, ministru de Externe al Apărării, premier, și așa mai departe. Probabil, ținând seamă de egalitatea de gen, pentru această funcție se pregătește o doamnă, poate un premier dintr-o țară baltică”, a declarat analistul politic Bogdan Chirieac, marți, într-o intervenție telefonică la Antena 3.

„Principala calitate a domnului președinte Iohannis nu este dialogul, ori dialogul este esențial într-o astfel de funcție, între țările membre NATO, cum e situația cu Federația Rusă, care a declanșat un război odios”, a spus Bogdan Chirieac.

„Mai departe... sunt și lucruri adevărate, și anume faptul că premierul Nicolae Ciucă va candida din partea PNL, probabil, pentru funcția de președinte al României. Florin Cîțu nu știu cu ce a greșit, probabil în vizita sa oficială în SUA l-a deranjat pe președintele Klaus Iohannis, înțeleg însă că va fi schimbat și de la președinția Senatului. Ar fi mai multe personalități vehiculate pentru această funcție, inclusiv actualul ministru al Educației, domnul Sorin Cîmpeanu. Ar fi o eroare. Sorin Cîmpeanu încearcă să construiască, aproape de la zero, învățământul românesc, o componentă esențială a societății și viitorului României”, a mai spus Bogdan Chirieac. 

Despre o demisie a lui Florin Cîțu și din funcția de președinte a Senatului, după ce acesta a pierdut funcția de lider al PNL, Nicolae Ciucă a precizat: „În acest moment, nediscutându-se alte demersuri și având în vedere tot ceea ce s-a petrecut la nivelul PNL, nu văd de ce ar trebui să plece”.

De asemenea, amintim că Florin Cîțu a precizat că ceea ce l-a adus în situația de a i se cere demisia este alianța cu PSD, pe care nu a susținut-o: „Este clar că pentru mine alianța cu PSD nu a fost una pe care am putut să o diger, nu a fost ceva normal, iar măsurile populiste nu le voi susține niciodată, din nicio poziție, nu pentru că nu sunt măsuri populiste, ci pentru că fac rău românilor. Poate fac bine pe hârtie, dar ele vor destabiliza și vor distruge economia.”

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

acest articol reprezintă o opinie;

WhatsApp
pixel