Urmărește emisiunea live
Mișcarea Populară face calculele Guvernului Ponta
Data publicării:
Autor: Covrig Roxana
WhatsApp
miscarea_popularadeschidere__6__thumb_630_380
miscarea_popularadeschidere__6__thumb_630_380

Scopul Guvernului Ponta ar fi să falimenteze țara. Cel puțin așa arată statisticile Opoziției. Ultima statistică este prezentată de Mișcarea Populară. Marian Preda calculează eșecurile actualei guvernări, însă nu precizează cine a stabilit aceste cifre. 

Calculul începe cu "cel puțin 80.000 de șomeri". Cifra va fi generată de "măsurile fiscale introduse de guvernul Ponta". Tot Guvernul este vinovat și pentru că 21.221 de firme și-au suspendat activitatea, iar "anul acesta am putea avea un nou val de insolvențe, în special în rândul micilor intreprinzatori".

Marian Preda precizează că "Dacă Guvernul va majora impozitele și va introduce unele noi, inclusiv la veniturile din chirii și din drepturi de autor, atunci cei 298.365 de agenți economici care lucrează in sistem de persoană fizică autorizată (PFA) vor avea de suferit".

Fără bani de pensii și salarii și cu sute de mii de șomeri?

Președintele FMP subliniază: "într-un scenariu optimist, calculele arată că la actualul număr de 730.000 de şomeri s-ar mai putea adăuga încă 80.000". 

El adaugă că "apare un pericol real de incapacitate a statului de a plăti pensiile şi salariile bugetarilor și de înrăutățire a celorlalte servicii publice furnizate de stat pe fondul lipsei finanţării lor corespunzătoare".

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel