Mişcarea momentului în lupta cu coronavirusul. Val Vâlcu: Ca la război. Aceasta e o adevărată naţiune!
Data actualizării:
Data publicării:
Autor: Mihai Ciobanu
WhatsApp
Val Vâlcu atrage atenţia asupra unui lucru care arată, cu adevărat, ce înseamnă o naţiune puternică şi unită în situaţii de criză. 

În timp ce la noi în ţară o parte dintre medicii de la spitalul din Mioveni și-au anunţat demisiile după ce s-a decis ca unitatea să devină suport pentru COVID-19, acte care au fost respinse de către managerul unităţii, în Marea Britanie are loc un val de solidaritate: 12.000 de medici şi asistente au făcut cerere să se întoarcă din pensie. 

Jurnalistul Val Vâlcu face o paralelă între cele două evenimente, subliniind faptul că asta înseamnă, cu adevărat, o naţiune puternică. "12.000 de cadre medicale pensionate cer să se întoarcă la muncă şi să fie distribuiţi la spitale. Asta e o adevărată naţiune. Vedem aici, o mișcare asemănătoare cu operațiunea Dynamo, din 1940, când sute de mici ambarcațiuni private au trecut Canalul Mânecii pentru a salva militarii de pe plajele de la Dunkirk, acolo unde navele Marinei de Război nu făceau față. 

În plus, NHS (sistemul britanic de sănătate) duce pachete cu mâncare celor care au nevoie. E un model care ar trebui standardizat şi aplicat inclusiv la noi în ţară. La noi, Guvernul nu e în stare nici măcar să rezolve problema lipsei dezinfectanţilor, încă nu a ajuns niciun dezinfectant în magazine. Avem 20 de fabrici de alcool şi nu e în stare să le reprofileze pentru a produce dezinfectanţi măcar pentru spitale", afirmă Val Vâlcu. 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel