Mișcarea lui Băsescu anti PDL. Ce scop au avut băile de mulțime
Data publicării:
Autor: Covrig Roxana
WhatsApp

Președintele Traian Băsescu a fost, de Sfântul Ilie, în Argeș, la Costești, pentru o baie de mulțime. A plecat de la Costeşti şi a participat şi la Zilele comunei Ungheni, tot în judeţul Argeş. S-a dus să bea o bere și a plecat cu primarul. Chiar a spus: „Vă iau primarul puțin” în timp ce se urca cu acesta în mașină. Mircea Andrei a anunțat, duminică, că a demisionat din PDL împreună cu echipa care l-a susținut în ultima perioadă. Comitetul Director al PDL Argeş a exclus din partid 22 de primari pedelişti. Legea spune că, dacă îşi dau singuri demisia, primarii nu se pot înscrie într-un alt partid. Acest lucru este posibil numai dacă ei sunt excluşi din formaţiunea pentru care au candidat la alegeri.

Autori: Roxana Covrig, Florin Pupăză

Ziarulprofit.ro citează surse din interiorul PDL, care au spus că Mircea Andrei a declarat, zâmbind larg: "Sunteți pregătiți de o veste bună? Vă informez că începând de azi nu mai sunt președintele PDL Argeș în urma deciziei de a demisiona împreună cu toți cei apropiați mie în conducere". Unul dintre membrii Biroului Permanent a îndrăznit să întrebe în ce direcție va merge. Mircea Andrei a spus "Nu vă pot răspunde acum deși sunt convins că bănuiți".

Criterii.ro scrie că întâlnirea ciudată de la Călinești pare a fi una în urma căreia din PDL Argeș nu va mai rămâne mare lucru.

Mircea Andrei, viitor candidat la europarlamentare

Ziarulprofit.ro mai precizează că Traian Băsescu a mers în Ungheni, la invitația lui Mircea Andrei. Sursa citată din PDL a spus că Mircea Andrei va fi întemeietorul Mișcării populare din Argeș. Aceeași sursă a mai precizat că, în primăvara lui 2014, fostul senator va face un prim antrenament electoral- va candida la europarlamentare din partea Mișcării Populare.

Ipoteza păcălelii

Bogdan Chirieac este de părere că "Oamenii de valoare nu se mai regăsesc în actualul PDL și, dacă nu te regăsești în PDL, te uiți în jur. Și unde te regăsești? La Mișcarea Populară". Ecaterina Andronescu a adăugat, la RTV, că mișcarea lui Traian Băsescu contra PDL este de tipul "Eu te-am făcut, eu te omor". Tot ea a lansat ipoteaza "păcălelii": Cei din PDL demisionează și, de bunăvoie, se înscriu în Mișcarea Populară. Astfel, se realizează doar o schimbare de nume. Ecaterina Andronescu se întreabă: "Mai pot fi oamenii păcăliți cu o schimbare de nume?".

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel