Mişcarea Fridays for Future pregăteşte încă un protest global pentru mediu peste trei zile
Data publicării:
Autor: Giorgiana Croitoru
WhatsApp
Mişcarea Fridays for Future, o iniţiativă a tinerilor împotriva încălzirii globale, a anunţat că pregăteşte încă o serie de proteste pentru vineri, în ţări din Asia, Europa şi cele două Americi, informează marţi DPA.

Conform unei liste publicată marţi de organizaţie, sunt planificate greve la care vor participa copii şi tineri în Noua Zeelandă, India, Spania, Italia, Suedia, Danemarca, Finlanda, Portugalia, Germania, Chile, Argentina şi Canada.

Mişcarea Fridays for Future a pornit de la activista suedeză Greta Thunberg, în vârstă de 16 ani, care a reuşit să atragă tineri din toată lumea prin activismul ei, încă de anul trecut în luna august când a început să organizeze, săptămânal, o grevă şcolară şi proteste în faţa Parlamentului Suediei.

Greta Thunberg a susţinut un discurs, luni, de la tribuna ONU, dar nu a obţinut impactul dorit din partea liderilor reuniţi la New York. După discursul său foarte aplaudat, tânăra a fost urmată la tribună de circa 60 de lideri politici, care ar fi trebuit să anunţe noi angajamente pentru reducerea emisiilor de gaze cu efect de seră. Cel puţin asta promisese secretarul general al ONU Antonio Guterres. În realitate, mulţi s-au limitat la a trece în revistă acţiuni deja implementate, despre care ştim că sunt insuficiente, în loc să anunţe sfârşitul energiei pe bază de cărbune sau un calendar accelerat pentru trecerea la 100% energie electrică ecologică.

Vinerea trecută, această mişcare a organizat o grevă la care au participat în jur de 4 milioane de oameni în diverse oraşe ale lumii.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel