Mirosul neplăcut din încălțăminte poate fi eliminat ușor cu câteva ingrediente: le ai în casă și sunt ieftine
Autor: Nicoleta Baciu | Publicat pe: 19 iul 2022, 17:45
WhatsApp
Mirosul neplăcut din încălțăminte poate fi eliminat ușor cu câteva ingrediente - le ai în casă și sunt ieftine. Sursa - Pexels
Mirosul neplăcut din încălțăminte poate fi eliminat ușor cu câteva ingrediente - le ai în casă și sunt ieftine. Sursa - Pexels
Mirosul neplăcut de pantofi este o problemă foarte frecventă. După o zi întreagă de muncă, încălțămintea emană un miros urât.

Trebuie să vă faceți griji nu doar pentru miros, ci și pentru bacteriile care îl creează. La urma urmei, ele pot provoca infecții. Ei bine, există mai multe moduri excelente care combat mirosul urât. Majoritatea dintre noi avem acasă produsele de care aveam nevoie pentru a rezolva problema.

În primul rând, merită să spunem că, pe piață, există multe produse cu care puteți face față problemei. Vorbim despre deodorantele pentru pantofi care fac o treabă bună în îndepărtarea mirosurilor neplăcute. Există, pe piață, și soluții cu proprietăți antibacteriene. 

Ai făcut dulceață și oala s-a ars? Cu aceste ingrediente, dulceața arsă va fi eliminată rapid  

Dacă nu doriți să cumpărați aceste soluții gata făcute din magazine sau nu sunteți un fan al substanțelor chimie, puteți opta pentru soluții alternative. Cu ajutorul mijloacelor improvizate, veți elimina problema.

Oțetul este cel mai eficient remediu, pe care îl aveți acasă. Pentru a elimina mirosul neplăcut, trebuie să ștergeți interiorul pantofilor cu un prosop de hârtie, înmuiat în oțet. Apoi trebuie doar să așteptați până când pantofii se usucă.

Puteți pune și puțin bicarbonat în interiorul pantofilor, apoi stropiți-l cu oțet. Dioxidul de carbon eliberat va ucide bacteriile. Dar după o astfel de procedură, cel mai bine este să uscați și să ventilați pantofii cel puțin o zi.

Cum să elimini substanțele nocive din carnea de pui: prepară o saramură din trei ingrediente și pune carnea în ea

Ceai și cafea.  De asemenea, puteți folosi ceai și cafea ca odorizant. Pune o mână de boabe de cafea în pantofii sport pentru toată noaptea și mirosul urât va fi eliminat. Și pliculețele de ceai absorb bine umezeala și mirosurile. Dimineața pantofii vor fi ca noi!

 

BONUS. Gospodinele cu experiență pun săpun în pantofi: cea mai supărătoare problemă a verii va rămâne amintire

 

Vara, problema mirosului neplăcut al pantofilor este deranjant, de aceea gospodinele caută soluții pentru a scăpa de el.

Picioarele transpiră, creând un mediu favorabil bacteriilor, care sunt sursa acestui miros. Problema este că este greu poți scăpa de acest miros. Nici măcar uscarea și aerisirea pantofilor nu este suficientă pentru ca mirosul să dispară.

Mașina de spălat va fi mereu parfumată. Aplicați această metodă foarte ușoară și ieftină

Dar există un turc care vă va ajuta să rezolvați, rapid și ușor, această problema. Pentru asta veți avea de săpun solid. 

Mai exact, de două bucăți de săpun solid, câte una pentru fiecare adidași. Plasați săpunul în interiorul pantofior, unde trebuie să rămână peste noapte. Îndepărtați dimineața săpun și veți vedea că mirosul urât a dispărut.

Pune câteva picături de ulei pe un burete și șterge robinetul: așteaptă câteva minute și vei vedea o magie!

Avantajul acestei metode este că nu trebuie să vă spălați pantofii și să apelați la alte metode radicale. De asemene, unele persoane folosesc pliculețe de ceai pentru a combate mirosurile neplăcute din pantofi. Cu toate acestea, această opțiune nu este atât de eficientă.

BONUS. Cum se curăță, corect, adidașii în mașina de spălat: pune neapărat și câteva prosoape vechi în cuvă 

 

Vara, mulți dintre noi poartă adidași albi, care devin galbeni dacă nu sunt întreținuți corect. Dar, dacă ținem cont de câteva trucuri simple, putem spăla adidașii într-o mașină de spălat. Vă oferim câteva sfaturi simple despre cum să o faceți.

Mai întâi, trebuie să examinați adidașii. Dacă au fermoare, strasuri sau alte aplicații care sunt lipite sau dacă adidașii sunt deja rupți, ar fi mai bine să nu-i spălați în mașina de spălat. De exemplu, aplicațiile de pot dezlipi, iar spuma poate ieși din încălțăminte și se poate bloca în filtru sau pompa mașinii de spălat.

Înainte de a pune adidașii în mașină, trebuie să le spălați tălpile: îndepărtați pietricelele mici, murdăria și nisipul. Acest lucru se poate face cu ajutorul unui tampon de bumbac,cu  o perie sau cu ac de tricotat.

Cuptor curat, degresat și parfumat. În 5 minute și cu puțin efort, te poți bucura de rezultatul dorit 

Înainte de spălare este necesară și îndepărtarea branțului de pe adidași și șireturile. Aceste elemente pot fi spălate manual, pre-înmuiate în apă cu săpun, iar apoi puse în mașina de spălat, împreună cu adidași.

De asemenea, este recomandat să cumpărați pungi speciale de rufe și să spălați fiecare adidas în ele: acest lucru este necesar pentru ca părțile mici care se pot desprinde în timpul spălării să nu ajungă la motorul mașinii de spălat.

Aspiratorul miroase urât? Folosește cinci ingrediente naturale și vei scăpa de această problemă

Împreună cu adidașii, punem și câteva prosoape vechi în cuvă, ceea ce va reduce vibrația mașinii de spălat. Cel mai bine este să spălați maxim două perechi de adidași odată, pentru a nu supraîncărca mașina.

Alegem programul de spălare -  modul delicat la 30-40 grade. Asigurați-vă că opriți centrifugarea pentru a nu deteriora mașina.

Curăță mașina de spălat rufe cu un remediu natural: uită de oțet și bicarbonat de sodiu, care o poate distruge

Punem doza obișnuită de detergent sau turnăm detergent lichid, apăsăm butonul „Start” și așteptăm ca mașina de spălat să-și facă treaba.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?