Mironescu, achitat după 8 ani. Soția, în lacrimi, la televizor: Au plâns cu noi la telefon...
Data actualizării:
Data publicării:
Autor: Ema Apostu
WhatsApp
Adriana, soţia lui Laurenţiu Mironescu, a vorbit, cu lacrimi în ochi, de momentul în care s-a făcut lumină în cazul soţului ei şi a fost achitat, după opt ani de neputinţă.

După 8 ani de cercetări şi circa 100 de termene de judecată, instanţa a decis că  fostul secretar general al Ministerului Administraţiei şi Internelor, Laurenţiu Mironescu, nu se face vinovat de nici o faptă care i-a fost imputată, fiind achitat în dosarul „Şpagă în Portul Constanţa”.

"Oare se mai poate întâmpla ceva, s-a terminat?"

"Încă mă trezesc la ora 5.00 dimineaţa şi nu mai pot adormi că încep şi mi se învârt gândurile în cap. Mă gândesc oare se mi poate întâmpla ceva, s-a terminat? Luni, după ce s-a terminat termenul, am mers cu avocatul să bem o cafea, să discutăm ce a fost acolo şi a primit un mesaj la un moment dat. Şi zice: "Ia uite, cazul Mironescu. Au respins apelurile, e gata". Noi ne-am uitat aşa... Era Laurențiu în faţa mea la masă, avocatul în partea dreaptă. Ne-am uitat unul la altu, ne-am uitat la avocat. Eram goliţi de gânduri. Nici nu am avut puterea să ne ridicăm de pe scaun, să ne îmbrăţişăm, să plângem, să facem ceva. Ne-am uitat unul la altu, am întrebat din nou dacă sigur s-a terminat şi am început să sunăm prietenii", a povestit Adriana Mironescu în emisiunea "Exces de Putere", de la Antena 3.

"A început să plângă la telefon"

"Când le auzeam vocile, când îi auzeam cum se bucură, am început să plângem. Au plâns prieteni cu noi la telefon. Pe Laurenţiu nu l-am văzut plângând, până în clipa în care unul dintre prieteni a început să plângă la telefon. Oamenii chiar au stat lângă noi, s-au bucurat. Unul dintre prieteni l-a sunat a doua zi şi a început să plângă: "Măi, Laurenţiu, mă gândesc la părinţii tăi, la mama ta, la tatăl tău ce ar fi spus - tatăl lui a murit în 2009 - ce ar fi spus că ai intrat în mizeria asta şi au trebuit opt ani de zile să ieşi din ea? Ai fost legat de mâini şi de picioare şi ţi-ai strigat neputinţa", a mai povestit Adriana Mironescu.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel