Mirela Vaida a slăbit 3 kilograme într-o săptămână: "Mi-a dat să mănânc tort, să beau șampanie"
Data publicării:
Autor: Ema Apostu
WhatsApp
Sursa foto: Facebook Mirela Vaida
Sursa foto: Facebook Mirela Vaida
Mirela Vaida a  reușit să slăbească trei kilograme într-o săptămână.

"A trecut o săptămână de când am început dieta. Hai să vedem, 56,9. Am început dieta cu 59,7 kilograme. Deci am dat aproape trei kilograme. Ideea este că aș fi dat și mai mult, dar am fost pe la rude, m-au pus la masă, am fost la ziua lui Pepe, mi-a dat să mănânc tort, să beau șampanie, deci dacă am și trișat și tot am dat jos trei kilograme, vă dați seama ce bună este această dietă”, a spus Mirela Vaida.

În primele două zile, prezentatoarea a slăbit 1,6 kilograme.

"Așa că cele 4-5 kilograme care sunt fix pe burtă și pe șolduri se văd cel mai rău. Am 60 de kilograme și 1,58 m înălțime. Este enorm! Teoretic, ar trebui să am 50. Sâmbătă dimineața, înainte de dietă, 59,7 kg! 1,58 cm înălțime. Am reușit să slăbesc 1,6 kg în două zile, fără înfometare. Azi am 58,1 kg”, a mai spus Mirela Vaida.

BONUS: Dieta care ține la distanță senzația de foame

Potrivit Organizației Mondiale a Sănătății, 50% dintre adulți și 30% dintre copiii și adolescenții din lume suferă de supraponderalitate sau obezitate. În ultimii treizeci de ani incidența primului a crescut cu 30%, în timp ce cea a celui din urmă cu 60%. 

Până acum, programele de intervenție în stilul de viață pentru pierderea în greutate, care includ numărarea caloriilor, au fost tratamentele standard pentru acești indivizi. Cu toate acestea, nu toți pacienții răspund la aceste intervenții și cei mai mulți dintre ei își recapătă greutatea pierdută imediat după tratament, potrivit Today.

Și, din această cauză, menținerea pierderii în greutate continuă să fie una dintre cele mai mari provocări din această industrie. În acest sens, cercetătorii de la Universitatea din Californiadin San Diego au dezvoltat o abordare alternativă care sa dovedit foarte eficientă în abordarea acestei nevoi clinice.

„Datele noastre – au spus cercetătorii – sugerează că programul ROC pe care l-am conceput este fezabil, acceptabil și arată rezultate pozitive inițiale în rândul adulților, precum și în rândul copiilor cu supraponderali sau obezitate”. Studiul a fost publicat în revista științifică JAMA Network Open.

Tratamentele standard pentru adulții supraponderali sau obezi sunt scăderea în greutate comportamentală (BWL) sau programele de intervenție în stilul de viață. Cu toate acestea, studiile arată că astfel de intervenții sunt eficiente, pe de o parte, în pierderea moderată în greutate, dar nu reușesc, pe de altă parte, să prevină recuperarea substanțială după terminarea intervenției (efectul tipic yo-yo).

Urmărirea ciclic de diete hipocalorice foarte restrictive, alternarea lor cu perioade de regim „normal” și necontrolat, duce, de fapt, la scăderea și creșterea greutății: în practică, urci și cobori, la fel ca un yo-yo. Citește mai departe>>

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel