Mirel Palada ia apărarea lui Emil Boc
Data publicării:
Autor: DCNews Team
WhatsApp
După valul de critici pentru Emil Boc care a participat la Untold și a promovat acest eveniment, Mirel Palada a explicat de ce avem nevoie de un astfel de festival.

"Zilele astea se discută aprins, căci fără emoție viața ar fi pustiu, despre Untold, concertul de la Cluj. Părerile sînt preponderent critice, căci fără critică viața ar fi pustiu.

Permiteți-mi să fiu în răspăr cu tendința majoritară și să consider că încet-încet se încheagă în Cluj un festival care ajută atît din punct de vedere turistic, cît și al identității locale.

Zeci de mii de turiști tineri dintr-o dată, care e destul de probabil că își vor aminti cu plăcere experiența, căci fără tinerețe viața e pustiu. Zeci de mii de mici gheșefturi turistice, fenomen comparabil cu desantul de pe Litoral.
Și mai ales și mai ales, un element identitar care poate pune Clujul, și împreună cu el, întreaga Românie, în ochii atenției publice globale printr-o imagine pozitivă, comparabilă cu alte evenimente asemănătoare din alte orașe semnificative ale acestei lumi globale, căci fără global viața e pustiu.

Cîrcotași vor fi mereu.

Am văzut supărări la adresa zgomotului și a deranjului pasager provocat, căci trei zile sînt totuși doar trei zile. La cîtă energie s-a consumat cu cîrcoteala, cumpăram deja zeci de mii de doape de urechi și le distribuiam gratuit printr-un ONG de stat cinstit, căci fără stat viața e pustiu, tuturor supăraților din preajmă.

[citeste si]

Am văzut supărări la adresa sponsorizării evenimentului de către administrația locală. Dacă nu se face nimic să aduci turiști în urbe, lumea urlă. Dacă se face, lumea urlă din nou. Niciodată nu e lumea mulțumită, căci fără supărare și emoție politică viața ar fi pustiu.

Am văzut supărări la adresa stilului de muzică de la acest festival. Ba tradiționaliști care acuză de demonificare și de alte trăirisme dacice, căci fără indignare dacopată viața e pustiu. Ba rebeli nostalgici care nu înțeleg că rockul nu este, totuși, singurul stil de muzică prin care să-ți vînturi hormonii tinereții, căci fără hormoni viața e pustiu.
Mi-e milă de cîrcotași. Au toată compasiunea mea cvasi-jenată de creștin dac cu certe influențe cumane și celtice, care știe că istoria curge și că Rolling Stones sînt, de departe, unii dintre cei mai puternici ideologi ai modernității.

Time's on my side, cîntau drogații dracu' acum vreo cincizeci de ani. Între timp au devenit niște boșorogi respectabili. Sînt sigur că la concertul lor încă se face mai mult zgomot decît la concertul Untold. Și sînt sigur că DJ Armin van Buuren e în stare să scoată un remix remarcabil din acest cîntec de glorie al generației noastre.
Hai, lăsați Untoldul în pace! Dacă vă place, faceți și voi unul la fel, dacă puteți. Dacă nu vă place, puneți-vă doape în urechi și lăsați-i pe alții să-și trăiască viața. Boșorogilor. Cîrcotașilor. Nemulțumiților", a scris Mirel Palada pe Facebook.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel