Urmărește emisiunea live
Mirel Palada a găsit soluția pentru iarnă în contextul crizei cu energia: Le-am zis tuturor să-și cumpere. Va fi isterie, la fel cum era cu hârtia igienică
Data publicării:
Autor: Ioan-Radu Gava
WhatsApp
Inquam Photos / Alexandru Busca
Inquam Photos / Alexandru Busca
Sociologul Mirel Palada a găsit soluția pentru la iarnă. 

Sociologul Mirel Palada a spus că s-a aprovizionat pentru iarnă la casa pe care o are la țară, la Telega, în județul Prahova.

„Asta cu energia pe mine mă roade foarte tare. Înțeleg că ți-a luat lemne“, a spus Răzvan Dumitrescu în debutul emisiunii „Ce se întâmplă“.

„Da! Bineînțeles că mi-am luat lemne. Mi-am luat lemne pentru Telega și îmi pare rău că nu pot să-mi iau lemne și pentru București. E un pic mai greu să le car până la etajul 4, dar, în caz de ceva, Doamne ferește, dacă nu pot să întrețin hardughia de la București, ne luăm frumos catrafusele, avem internet la Telega și ne refugim acolo.

Nu știu în ce măsură alții pot să facă chestia asta. Câtă lume își permite luxul să se retragă la casa de vacanță. Mă rog, la noi nu e chiar de vacanță, că noi de acolo suntem, suntem de la țară. Trăiesc în București de 30 de ani, dar o să fie nasol. E foarte complicat.

Eu, acum 3 luni, am dat telefoane la toți prietenii din Telega: Bă’, luați-vă lemne! Luați-vă lemne, pentru că o să crească prețul, dar adevărata problemă e că nu o să mai găsiți, pentru că o să fie așa o isterie, ca la hârtia igienică, încât nu vor mai fie lemne. O să fie complicat“, a spus, la DC News, la emisiunea „Ce se întâmplă“, sociologul Mirel Palada.

De frica iernii, nemții au început să-și cumpere calorifere electrice. Peste 600.000 au fost vândute în primele 6 luni ale anului 2022

Vânzările de calorifere electrice au crescut, pe măsură ce germanii se pregătesc pentru o posibilă criză energetică în această iarnă.

Aproximativ 600.000 de calorifere au fost vândute în Germania în primele șase luni ale anului 2022, potrivit firmei de cercetare de piață GFK -- o creștere cu 35% față de aceeași perioadă a anului trecut.

Dar experții au avertizat împotriva acestei idei, spunând că este mai scump să folosești un calorifer electric și că utilizarea simultană a acestora ar putea cauza întreruperi de curent.

„A existat o creștere uriașă a vânzărilor de calorifere electrice în ultimele două luni, iar caloriferele [pe care le] avem la îndemână se epuizează”, a declarat Frank Doring, proprietarul magazinului de electricitate Eisen Doring din Berlin.

„Nu pot comenta când furnizorii vor aduce calorifere noi. Pentru că toți sunt deja epuizați. Aceasta este o mare problemă.”, a adăugat el (citește continuarea AICI). 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel