Mircea Rusu – în celebra grădină a Muzeului Literaturii
Data publicării:
Autor: Flaviu Predescu
WhatsApp
Muzeul Național al Literaturii Române vă așteaptă la o seară de muzică și poezie alături de Mircea Rusu, marți, 14 august 2018, de la ora 19.00, în grădina sediului din Str. Nicolae Crețulescu 8, anunță un comunicat MNLR. 

„După absolvirea liceului de muzică, Mircea Rusu se face cunoscut publicului din întreaga țară ca solist de muzică folk, la Cenaclul Flacăra și Serbările Scânteii Tineretului. Apare în concerte alături de cele mai importante grupuri ale timpului, Roșu și Negru, Sfinx, Iris, Holograf, iar după Revoluție, între 1990-1995, cunoaște cinci ani de glorie alături de trupa Compact, ca solist vocal, compozitor și textier.

În 1995, artistul decide revenirea la cariera solo, trecând totodată de la tiparul folk la nuanțele cântecului politic. Din cele 25 de piese noi, „Omu' bun și pomu' copt" sparge toate topurile, în mai puțin de o lună devenind cea mai difuzată și mai solicitată piesă – performanță atestată de un raport al companiei specializate Musitech. Albumul cu acelasi titlu se vinde în peste un milion de exemplare și obține Discul de Aur. S-a retras vreme de trei mandate de primar în locul de unde este originar, comuna transilvană Band, iar acum a revenit la prima sa iubire, muzica."

Ce zice Mircea Rusu

„Inițiativa Muzeului Național al Literaturii Române e pur și simplu entuziasmantă. Îmi place chiar să cred că în anii următori va deveni o insulă de simțire și trăire în mijloc de București, de care să se poată bucura cât mai mulți oameni prin transmisii tv, radio, filmări difuzate ulterior. O inițiativă prin care Muzeul Național al Literaturii Române nu doar conservă cultura română, dar îi dă viață. Poezia este singurul mod de viață, singura orânduire valabilă pentru o lume de liniște, fericire și pace pe care specia umană o evită sistematic. Poezia este poate cel mai larg bulevard al iubirii pe acest pământ. Mic și neînsemnat mă simt vorbind despre poezie în general, dar pe mine unul, nu știu cum se face, mă „upgradează", îmi împinge mereu mai departe hotarele ființei, dându-mi și sentimentul că a înșfăca orizontul e un fleac, o simplă întindere a mâinii", declara Mircea Rusu, imediat după concertul de anul trecut din Grădina MNLR.

Intrarea la eveniment este liberă, în limita locurilor disponibile.

Vezi și: REZULTATE DEFINITIVAT 2018 primele rezultate 24 iulie


Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel