Mircea Lucescu, criticat de fanii lui Dinamo Kiev după declaraţiile despre război: E o ruşine. Trebuie să plece
Data publicării:
Autor: Florin Răvdan
WhatsApp
Facebook Dinamo Kiev
Facebook Dinamo Kiev
Fanii lui Dinamo Kiev îi cer lui Mircea Lucescu să plece de la echipă, după declaraţiile făcute despre războiul din Ucraina. 

”Mircea Lucescu a acordat astăzi un interviu presei italiene, unde a zis că ucrainenii și rușii trăiau ca frații și că războiul din Ucraina este doar o problemă politică, nu o problemă între popoare. Lucescu este împotriva sancțiunilor primite de sportivii și cluburile din Rusia.

Pentru noi, fanii lui Dinamo Kiev, toate faptele exprimate nu au fost o surpriză. De câțiva ani ne străduim să transmitem lumii că Surkis (n.r. patronul clubului) e o rușine pentru Dinamo, iar Lucescu trebuie să plece.

Sperăm ca măcar astăzi să se deschidă ochii celor care nu ne-au susținut poziția în tot acest timp”, au transmis fanii, citați de Sport.ua.

VEZI ŞI Mircea Lucescu, desemnat antrenorul anului în Ucraina

Ce a spus Mircea Lucescu 

”Federația de Fotbal a amânat startul campionatului cu o lună. Ne aflăm în mare dificultate, nu doar cei din fotbal, sunt campioni ai altor sporturi care nu pot să își desfășoare activitatea în continuare.

Italia îi invită să se antreneze pentru că viața va continua și după acest moment. Ucraina trebuie să trăiască și sportul este foarte important.

Nu sunt de acord (n.r. cu suspendarea sportivilor ruși), sportul nu are nicio treabă cu politica și economia. Sportivii trebuie să rămână în competiții, au muncit toată viața lor pentru a avea această șansă. Sportul nu poate decât să ajute și să unească.

Am trecut prin războiul din 2014, când a trebuit să plecăm din Donețk și de atunci nu ne-am mai întors niciodată, am jucat la Kiev sau prin alte părți, dar niciodată la noi acasă.

Am crezut că nu se mai poate întâmpla așa ceva din nou, iar acum asta... Nu am crezut că se va putea întâmpla un astfel de lucru, ucrainenii și rușii au trăit împreună, ca frații.

Acum problema este una politică, nu știu cum se va termina, pentru că ucrainenii sunt oameni mândri. Războiul va dura mult timp și nu va câștiga nimeni”, a declarat Lucescu, conform Digisport.

CITEŞTE ŞI Mircea Lucescu, primele declaraţii după ce a reuşit să fugă din Ucraina: Nimeni nu se aştepta. Toţi credeau că va fi doar o încăierare în Donbass

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel