Data actualizării:
Data publicării:

Mircea Geoană și-a depus candidatura pentru alegerile prezidențiale / video

Autor: Elena Aurel | Categorie: Stiri
WhatsApp
Joi, 3 octombrie 2024, Mircea Geoană și-a depus candidatura pentru alegerile prezidențiale.

Mircea Geoană și-a înregistrat candidatura pentru funcția de președinte al României, la Biroul Electoral Central. Au rămas doar câteva zile în care candidații la președinție pot depune candidaturile și listele de semnături, data limită pentru depunerea candidaturilor fiind 5 octombrie.

Până în prezent, și-au mai anunțat oficial candidatura pentru Cotroceni șeful PNL, Nicolae Ciucă, președinta USR, Elena Lasconi, precum și Kelemen Hunor, liderul UDMR.

Nicolae Ciucă și-a depus candidatura la prezidențiale miercuri, 2 octombrie 2024. El a declarat că România se află într-o perioadă de schimbare, atât pe plan intern, cât și internațional, și că este esențială o viziune liberală pentru a gestiona provocările economice, sociale și cele care afectează democrația. De asemenea, și-a exprimat încrederea în partid, subliniind că este cel mai vechi partid politic din România și Uniunea Europeană, dedicat și responsabil în asumarea proiectelor politice. 

Biroul Electoral Central pentru alegerea Președintelui României din anul 2024 (BEC) informează că, în data de 3 octombrie a.c., a fost înregistrată propunerea de candidatură independentă a domnului Mircea-Dan Geoană pentru funcția de Președinte al României.

De asemenea, odată cu depunerea propunerii de candidatură a fost înregistrat și semnul electoral ce va fi folosit de către domnul Mircea-Dan Geoană la alegerile pentru Președintele României din acest an.

Conform art. 29 alin. (2) și art. 30 alin. (6) din Legea nr. 370/2004, republicată, cu modificările și completările ulterioare, Biroul Electoral Central urmează să se pronunțe cu privire la înregistrarea sau respingerea înregistrării candidaturii și a semnului electoral, în termen de cel mult 48 de ore de la depunerea acestora.

Potrivit Hotărârii Guvernului nr. 1.061/2024 privind aprobarea Programului calendaristic pentru realizarea acțiunilor necesare pentru alegerea Președintelui României în anul 2024, termenul-limită pentru rămânerea definitivă a candidaturilor este data de 10 octombrie 2024.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
pixel