Mircea Geoană: Rusia vrea să păstreze Republica Moldova în sfera sa de influență, la fel ca pe Ucraina. Pentru noi are o relevanță suplimentară
Data publicării:
Autor: Ioan-Radu Gava
WhatsApp
Secretarul general adjunct al NATO, Mircea Geoană, a vorbit despre ieșirea Republicii Moldova de sub influența Federației Ruse.

Mircea Geoană, secretarul general adjunct al NATO, a fost invitat la interviurile Digi24, unde a spus că Republica Moldova încearcă să iasă din sfera de influență a Federației Ruse, iar NATO, UE și Bucureștiul o vor ajuta în acest demers.

„Solicitările de sisteme antiaeriene de la Chișinău au venit din momentul în care a apărut realitatea crudă precum că Federația Rusă n-are limite în ceea ce privește dorința de a controla fostul imperiu, într-o formă sau alta. Deci, nu sunt indicii că Rusia să poată să ajungă să facă joncțiunea Odesa-Transnistria, dar strategic, așa cum Federația Rusă vrea să păstreze Ucraina în sfera sa de influență, este clar că și pe Republica Moldova dorește să o păstreze (...)”, a spus Mircea Geoană la Digi24.

„Pentru noi, pentru români, are o relevanță suplimentară, este evidentă și de aceea eu salut modul în care România și în lucrurile explicite, și în lucrurile mai subtile pe care le face, există o susținere la nivelul conducerii NATO, pe care eu o încurajez”, a mai spus Geoană.

Anterior, Maia Sandu s-a pronunțat în favoarea modificării pe cale democratică a Constituției Republicii Moldova, acolo unde scrie că statul este unul neutru. De asemenea, Mircea Geoană a mai spus că intenționează să meargă, în perioada următoare, la Chișinău.

CITEȘTE ȘI     -    Apel către preoții și enoriașii români din Ucraina să treacă în jurisdicția canonică a Bisericii Ortodoxe Române

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel