Mircea Geoană: Rusia vrea să păstreze Republica Moldova în sfera sa de influență, la fel ca pe Ucraina. Pentru noi are o relevanță suplimentară
Autor: Ioan-Radu Gava | Publicat pe: 21 ian 2023, 20:58
WhatsApp
Secretarul general adjunct al NATO, Mircea Geoană, a vorbit despre ieșirea Republicii Moldova de sub influența Federației Ruse.

Mircea Geoană, secretarul general adjunct al NATO, a fost invitat la interviurile Digi24, unde a spus că Republica Moldova încearcă să iasă din sfera de influență a Federației Ruse, iar NATO, UE și Bucureștiul o vor ajuta în acest demers.

„Solicitările de sisteme antiaeriene de la Chișinău au venit din momentul în care a apărut realitatea crudă precum că Federația Rusă n-are limite în ceea ce privește dorința de a controla fostul imperiu, într-o formă sau alta. Deci, nu sunt indicii că Rusia să poată să ajungă să facă joncțiunea Odesa-Transnistria, dar strategic, așa cum Federația Rusă vrea să păstreze Ucraina în sfera sa de influență, este clar că și pe Republica Moldova dorește să o păstreze (...)”, a spus Mircea Geoană la Digi24.

„Pentru noi, pentru români, are o relevanță suplimentară, este evidentă și de aceea eu salut modul în care România și în lucrurile explicite, și în lucrurile mai subtile pe care le face, există o susținere la nivelul conducerii NATO, pe care eu o încurajez”, a mai spus Geoană.

Anterior, Maia Sandu s-a pronunțat în favoarea modificării pe cale democratică a Constituției Republicii Moldova, acolo unde scrie că statul este unul neutru. De asemenea, Mircea Geoană a mai spus că intenționează să meargă, în perioada următoare, la Chișinău.

CITEȘTE ȘI     -    Apel către preoții și enoriașii români din Ucraina să treacă în jurisdicția canonică a Bisericii Ortodoxe Române

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
DC Media Group Audience
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?