Mircea Geoană minte: Vanghelie nu a câştigat pentru el alegerile prezidențiale din București, în 2009
Data publicării:
Autor: DCNews Team
WhatsApp
geoana_prostanacul
geoana_prostanacul

Preşedintele Senatului, Mircea Geoană, şi-a exprimat, în cadrul unei emisiuni de la Realitatea TV, nedumerirea cu privire la motivele care au dus la demiterea lui Marian Vanghelie din funcţia de preşedinte al PSD București.

Geoană s-a întrebat dacă motivul care a stat la baza deciziei CexN sunt alegerile prezidenţiale din 2009, pe care el nu l-ar vedea ca întemeiat, pentru că, spune preşedintele Senatului "Marian Vanghelie a câştigat atunci alegerile”.

Conform datelor oficiale prezentate de BEC, afirmaţiile lui Mircea Geoană nu au nicio legătură cu realitatea. La turul I al alegerilor prezidenţiale de la finalul lui noiembrie 2009, când a contat exclusiv performanţa filialei bucureştene a social-democraţilor, candidatul PSD, adică Mircea Geoană, s-a clasat pe locul trei în Bucureşti, cu un scor de 25,31% din opţiuni, pe locul doi fiind Crin Antonescu, cu 28,45% din sufragii, iar câştigător Traian Băsescu, care a obținut puţin peste 31% din numărul total de voturi.

De asemenea, în cazul rezultatelor obţinute de candidaţi, pe fiecare dintre cele şase sectoare ale Capitalei, Mircea Geoană s-a clasat în cinci dintre ele pe locul 3, singurul sector câştigat fiind cel al lui Marian Vanghelie.

Mai mult, numărul de voturi obţinut în Bucureşti de Mircea Geoană în 2009, a fost aproximativ jumătate de cât cel pe care îl câştiga în 2004, actualul preşedinte al Consiliului Național al PSD, Adrian Năstase. De asemenea, la nivel naţional Geoană a obţinut cu circa 1,2 milioane de voturi mai puţin decât obţinuse Adrian Năstase la primur tur al alegerilor din 2004.

Doar în turul II al alegerilor prezidenţiale Mircea Geoană a obţinut scorul cel mai mare în Bucureşti. Candidatul PSD de atunci a câştigat la limită turul II al prezidenţialelor, la București, cu 50,8% din voturi, faţă de 49,2% ale lui Traian Băsescu, în condiţiile în care a beneficiat de alianţa cu Crin Antonescu, candidatul liberal. Oricum, procentul obţinut a fost sensibil sub potenţialul generat de colaborarea cu Antonescu, scrie realitatea.net.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel