Mircea Geoană, mesaj la un an de la începutul războiului din Ucraina: ”Dovezi adunate împotriva Rusiei”
Data publicării:
Autor: Elena Didila
WhatsApp
Sursa Foto Facebook Mircea Geoană
Sursa Foto Facebook Mircea Geoană
La un an de la începutul războiului condus de ruși în Ucraina, secretatul general adjunct al NATO, Mircea Goană, a ținut un discurs la sediul NATO de la Bruxelles.

Evenimentul de la Bruxelles a fost organizat cu ocazia împlinirii unui an de când Rusia a invadat Ucraina. Cu această ocazie, secretarul general adjunct al NATO, Mircea Geoană, a reamintit că Ucraina va beneficia de sprijinul NATO în continuare. Iată parte din disursul secretarului NATO, Mircea Geoană:

”NATO va rămâne alături de Ucraina atâta timp cât va fi nevoie. Am fost partenerul Ucrainei de când și-a câștigat independența, acum mai bine de 30 de ani.

Ne-am intensificat sprijinul imediat ce Putin a început să anexeze Crimeea. Instruirea și echiparea a mii de soldați ucraineni. Și știm că lumea știe cât de formidabilă este forța militară ucraineană.

Și de când Putin a ordonat tancurilor sale să treacă granița ucraineană, acum un an, aliații NATO au oferit un sprijin fără precedent, cu aproximativ 120 de miliarde de dolari.

Un sprijin financiar, umanitar și militar, inclusiv tancuri, sisteme avansate de apărare, muniții și alte echipamente necesare. În timp ce Statele Unite sunt cel mai mare contributor, aliații europeni din NATO și Canada au furnizat peste jumătate din asistența totală.

De asemenea, europenii au primit în proporție covârșitoare refugiații din Ucraina, au aplicat sancțiuni fără precedent și s-au decuplat de gazul și petrolul rusesc. Și, de asemenea, cu costuri economice și sociale pentru propriile noastre populații.

Acest lucru arată câte lucruri putem realiza atunci când Europa și America de Nord sunt unite. Alianța noastră este o alianță unită în sprijinul Ucrainei”.

”Dovezi împotriva Rusiei”

”Imaginile furnizate de agenția română de știri Agerpres, prezentate aici, reprezintă doar o mică parte din marea cantitate de dovezi adunate împotriva Rusiei în Ucraina. Acestea reprezintă războiul, acestea sunt crime împotriva umanității.

Crimă, viol, tortură, deportare forțată și răpire și adopție forțată de copii de o manieră inimaginabilă. Experții aliați ajută Ucraina să documenteze și să probeze crimele oribile comise.

Țările de Jos, care au înființat o anchetă specială la Haga. Cei responsabili trebuie să fie trași la răspundere. Nu poate exista impunitate pentru astfel de atrocități”, a declarat Mircea Geoană.

”Flacăra libertății nu va fi stinsă în Ucraina”

”Dar imaginile din această expoziție arată și altceva. Ele arată o națiune sfidătoare, care stă în picioare, forțe armate curajoase care își pun viața în pericol, oameni mândri care nu vor fi învinși.

Flacăra libertății nu va fi stinsă în Ucraina. Ucraina poate conta pe faptul că NATO va fi alături de voi atâta timp cât va fi nevoie. Pentru a câștiga războiul, pentru a reconstrui și pentru a vă ocupa locul care vi se cuvine în inima familiei europene a națiunilor”, a mai spus Mircea Geoană.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel