Mircea Geoană: Federaţia Rusă dă „semne de slăbiciune şi un început de disperare”
Autor: Anca Murgoci | Publicat pe: 22 sep 2022, 14:53
WhatsApp
Mircea Geoană
Mircea Geoană
Mircea Geoană a vorbit despre ultimele evoluții de la granița României.

Întrebat de jurnaliştii de la Digi FM despre anunţul de mobilizare parţială a armatei, Secretarul General Adjunct al NATO, Mircea Geoană, a remarcat că Federaţia Rusă, prin vocea preşedintelui Putin, dă semne de „slăbiciune şi de un început de disperare”.

Dacă, în februarie, Putin vorbea referindu-se la manevrele din Ucraina ca la o simplă „operaţiune specială”, iată că prin mobilizarea parţială a armatei recunoaşte că e vorba, de fapt, despre un război. Şi că acest război merge prost.

VEZI ȘI: Marea Britanie se îndoieşte de capacitatea Rusiei de a implementa mobilizarea parţială ordonată a 300.000 de rezervişti pentru războiul împotriva Ucrainei

Marea Britanie se îndoieşte de capacitatea Rusiei de a implementa mobilizarea parţială ordonată a 300.000 de rezervişti pentru războiul împotriva Ucrainei, informează joi DPA.

"Este probabil ca Rusia să se lupte cu provocările logistice şi administrative chiar şi pentru a aduna personalul de 300.000", a consemnat Ministerul Apărării joi la Londra în actualizarea sa zilnică a informaţiilor din război.

Ministerul britanic, care consideră că "este puţin probabil ca multe dintre aceste trupe să fie efectiv gata de luptă luni de zile", a adăugat că vede mobilizarea parţială ca un semn al slăbiciunii Rusiei.

"Acţiunea este efectiv o recunoaştere că Rusia şi-a epuizat rezerva de voluntari dispuşi să lupte în Ucraina", a declarat ministerul britanic.

"Chiar şi această mobilizare limitată este probabil să fie foarte nepopulară în părţi ale populaţiei ruse. Putin acceptă un risc politic considerabil în speranţa de a genera o putere de luptă atât de necesară", potrivit ministerului.

Putin a ordonat mobilizarea parţială a 300.000 de rezervişti cu o zi înainte pentru a acoperi golurile forţei de luptă în războiul de agresiune împotriva Ucrainei, aminteşte DPA.

Ministerul britanic al Apărării publică zilnic actualizări de informaţii despre cursul războiului Rusiei împotriva Ucrainei de când a început la sfârşitul lunii februarie.

Acesta este modul guvernului britanic de a contracara naraţiunea rusă şi a-i ţine pe aliaţi la curent cu evoluţiile. Moscova acuză Londra că a devenit ţinta unei campanii de dezinformare.

G Ad:

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
Crossuri parteneri
DCBusiness.ro
DCBusiness.ro
DCMedical.ro
DCMedical.ro
StiriDiaspora.ro
StiriDiaspora.ro
DefenseRomania.ro
DefenseRomania.ro
Spectacola.ro
Spectacola.ro
Astrosens.ro
Astrosens.ro