Mircea Geoană, după ce Roxana Mînzatu a fost desemnată vicepreședinte al CE: Este o doamnă pregătită, care merita un portofoliu mai bun
Data actualizării:
Data publicării:
Autor: Doinița Manic
WhatsApp
Foto: Agerpres
Foto: Agerpres
Mircea Geoană a venit cu o reacție după ce Roxana Mînzatu a fost desemnată vicepreședinte al CE.

VEZI ȘI: Roxana Mînzatu, prima reacție după ce a fost desemnată vicepreședinte al CE: Felicitările se cuvin României!

Mircea Geoană a reacționat  după ce europarlamentarul Roxana Mînzatu a fost desemnată vicepreședinte executiv al Comisiei Europene. 

"Am spus și la ceremonia de retragere de la NATO, că dedic aprecierile Alianței tinerelor și tinerilor din România, care au un imens potențial de a reuși acasă și oriunde în lume. De aceea, salut vestea că o tânără precum Roxana Mânzatu va avea o poziție de vicepreședinte al Comisiei Europene. Este o doamnă pregătită, care merita un portofoliu mai bun, dar atât au putut să obțină liderii de acum.

Și doamna Vălean, în mandatul trecut, a făcut o treabă bună. Dar, repet, România merita mai mult, un portofoliu cu mai multă greutate. În calitate de președinte, mă voi bate ca România să fie respectată și tinerii noștri să fie promovați masiv pe toate liniile, la NATO, UE și în toate organizațiile internaționale unde interesele României trebuie apărate.Îi urez succes Roxanei Mânzatu!", a scris Mircea Geoană pe pagina sa de Facebook.

Ce va face mai exact Roxana Mînzatu în noua Comisie Europeană. Ursula von der Leyen i-a trimis o scrisoare de misiune

Preşedinta viitoarei Comisii Europene, Ursula von der Leyen, i-a trimis marţi o scrisoare de misiune candidatei României la postul de comisar european, Roxana Mînzatu, căreia i-a încredinţat postul de vicepreşedintă executivă pentru oameni, competenţă şi pregătire în viitorul executiv comunitar, document în care detaliază rolul şi atribuţiile portofoliului, relatează Agerpres.

"În rolul dumneavoastră de vicepreşedinte executiv, aş dori să ghidaţi activitatea generală privitoare la consolidarea capitalului uman al Europei, de la competenţe şi educaţie la construirea de cunoştinţe şi experienţe pe parcursul vieţii noastre, fie prin studii în străinătate, fie prin a profita la maximum de cultură şi sport. Rolul dumneavoastră va fi acela de a lucra cu comisarii pentru sprijinirea oamenilor, consolidarea societăţilor noastre şi a modelului nostru social", se arată în scrisoarea trimisă Roxanei Mînzatu de către Ursula von der Leyen.

Lucrând împreună cu alţi comisari europeni, Roxana Mînzatu va trebui să se concentreze pe Pilonul European al Drepturilor Sociale şi să ajute la soluţionarea problemei lacunelor privind competenţele şi forţa de muncă, problemă ce împiedică productivitatea şi competitivitatea.

"Vă veţi concentra de asemenea pe pregătire şi educaţie şi pe impactul şi oportunităţile tehnologiei şi inovării în lumea muncii. Trebuie să ne reunim societatea prin educaţie, sprijinind tinerii şi construind pe baza lucrurilor pe care le avem în comun. Iată de ce a continuat munca noastră pentru construirea unei Uniuni a egalităţii şi pentru ruperea barierelor şi a discriminării pe care o cunosc zilnic atât de mulţi oameni. Aş dori să ghidaţi activitatea în această privinţă pentru a crea o societate şi un model social mai corecte şi pentru a garanta că Europa îşi poate folosi deplin talentul şi potenţialul", scrie Ursula von der Leyen. Vezi mai mult AICI.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel