Mircea Geoană, declaraţie în contextul grevei din învăţământ: Fără educație de calitate, o națiune nu are viitor. Ţările care au avut educație bună au prosperat
Data publicării:
Autor: Ioan-Radu Gava
WhatsApp
Inquam Photos / George Călin
Inquam Photos / George Călin
Mircea Geoană, secretarul general adjunct al NATO, a vorbit, în cadrul unui interviu pentru DC NEWS, despre nevoia unui sistem de educație care să pregătească tinerele generații pentru provocările viitorului.

"Eu sper din inimă să fie găsite resursele politice de negociere și să se depășească acest moment“, a spus Mircea Geoană cu referire la greva din educație.

"Fără educație de calitate, o națiune nu are viitor. Nu e problemă de salarii, s-a făcut un efort și pentru medici acum câțiva ani și probabil că se vor găsi resurse pentru mai multe elemente care să încurajeze și profesia nobilă de dascăl.

Trebuie să reușim să dăm tinerilor noștri, prin educație, deprinderi pentru meseriile viitorului, care sunt deja prezente. Conduc inovarea și tehnologia la NATO și văd în fiecare secundă cum noile tehnologii ne schimbă modurile în care operăm. Jens Stoltenberg mi-a spus să fiu campionul inovării în NAT și asta am făcut. Lucrez cu UE, cu japonezi, cu australieni și coreeni și cu Israel. Există o transformare a modului în care meseriile, educația, profesiile, societatea sunt impactate de noile tehnologii cum nu am avut niciodată în istoria umanității“, a precizat secretarul general adjunct al NATO.

CITEȘTE ȘI      -      EXCLUSIV  Geoană: România e o putere regională / Chirieac: Nu e mult spus? / „Ar putea fi chiar o putere multi-regională“

"Meseriile trecutului sunt modificate de noile tehnologii“

"Problema de fond rămâne ce sistem de educație ai, inclusiv pentru copiii mai necăjiți, din medii defavorizate. E o problemă mare. De asemenea, limba română pentru copiii din diaspora este o temă de interes, pentru a-i ține aproape de casă și a fi pregătiți să se întoarcă acasă atunci când țara va fi mai bine. Eu sunt foarte preocupat de locurile de muncă pentru tinerii noștri în anii următori. Meseriile trecutului sunt ușor-ușor modificate de aceste tehnologii și avem nevoie să investim în educația acestor tineri,

Viitorul poate furniza multe neprevăzute, dar o singură certitudine există în istoria umanității. Țările care au avut educație bună au supraviețuit, țările care au avut educație bună au prosperat, țările care au avut educație bună au avut și securitate națională de calitate. Este un subiect care depășește această perioadă complicată“, a spus, la DC News, Mircea Geoană, secretarul general adjunct al Alianței Nord Atlantice.

CITEȘTE ȘI      -      EXCLUSIV  Mircea Geoană, către Chirieac și Curtifan: Niciodată, niciodată, niciodată! / video

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel