Data publicării:

Mircea Geoană: Curajul jurnaliștilor de a aduce adevărul în fața publicului este de neprețuit

Autor: Ioana Dinu | Categorie: Stiri
WhatsApp
Foto: Agerpres
Foto: Agerpres
Candidatul independent la Președinția Romaniei, Mircea Geoană, condamnă „cu toată fermitatea" acțiunile de intimidare a presei derulate de Federația Rusă, potrivit unui mesaj postat pe rețelele de socializare. 

Reacția lui Mircea Geoană vine în contextul în care patru jurnaliști străini, printre care și romanul Mircea Barbu sunt vizați de dosare penale deschise de FSB.

„Libertatea de exprimare nu este doar un drept, ci și o responsabilitate, iar curajul jurnaliștilor de a aduce adevărul în fața publicului este de neprețuit", subliniază Geoană în mesajul transmis.

Totodată, Mircea Geoană califică acțiunile derulate de Federația Rusă față de reprezentații mass-media ca fiind ,,intimidări grosolane care fac parte din șirul de încălcări flagrante ale libertății presei prin care Federația Rusă încearcă să lovească în chiar fundamentul democrației occidentale".

Geoană: Presa liberă este fundamentul unei societăți democratice

 

Fostul Secretar General Adjunct al NATO, Mircea Geoană, menționează și faptul că ,,România și aliații săi trebuie să rămână de neclintit în a apăra valorile și libertățile occidentale în fata unor astfel de atacuri josnice" și precizează că astăzi este ,,Ziua Internațională a Accesului la Informație, un moment simbolic care vine într-un context important".

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
pixel