Tribunalul București a hotărât dacă Diaconu poate candida la europarlamentare. Chirieac: "Este o decizie corectă"
Data actualizării:
Data publicării:
Autor: Anca Murgoci
WhatsApp
Contestația lui Mircea Diaconu a fost acceptată. Tribunalul București i-a dat dreptate, astfel încât decizia BEC-ului a fost anulată. Decizia nu este încă definitivă.

Tribunalul Bucuresti a decis azi că maestrul poate candida la alegerile europarlamentare din 25 mai.

"Pot candida (...). Mi-e frică. Am încredere în Justiție, dar mi-e frică. Justiția apare cu adevărat în clipa când apare și a treia persoană. Sunt două opinii divergente. Când cineva bate cu ciocanul, atunci e justiție. Din păcate, la noi se întâmplă acest lucru foarte târziu. Să nu credeți că mie îmi este ușor", a spus Mircea Diaconu la Antena 3.

Decizia pronunțată sâmbătă poate fi atacată cu contestație la Curtea de Apel București.

Analistul politic Bogdan Chirieac a comentat acest subiect, spunând că este o decizie corectă.

"Cred că este o decizie corectă a Justiției. Decizia în sine face cinste Justiției din România care nu se lasă influențată de zicerile unora și altora în privința maestrului Mircea Diaconu. Este o nouă victorie a domniei sale împotriva acestui sistem. Voința a peste 100.000 de cetățeni a fost exprimată liber vizavi de participarea la europarlamentare. Știți foarte bine că s-au opus ANI și BEC, dar iată că Justiția...  deocamdată două instanțe au dat dreptate lui Mircea Diaconu și milioanelor de români care nu au înțeles de ce Mircea Diaconu a fost nevoit să demisioneze din Senat. Cu siguranță, BEC va ataca decizia. Dacă nu BEC, probabil o va face ANI. Cineva va ataca decizia, până când și ultima instanță competentă se va pronunța. Nu putem ști dacă domnul Mircea Diaconu va merge la alegerile europarlamentare. ", a spus Bogdan Chirieac la Antena 3.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel