Mircea Coşea susţine propunerea lui Titi Aur cu RCA: Nu sunt împotriva vârstei, dar sunt nişte limite pe care trebuie să le acceptăm
Data publicării:
Autor: Florin Răvdan
WhatsApp
Fotografie de la JESHOOTS.com, Pexels
Fotografie de la JESHOOTS.com, Pexels
Mircea Coşea, profesor de macroeconomie, susţine varianta lansată de Titi Aur cu RCA-ul pe şofer, nu pe maşină. 

În cadrul emisiunii DC Conducem, Titi Aur, expert în conducere defensivă, a lansat o soluţie pentru piaţa RCA: mutarea asigurării de pe maşină pe şofer. 

"Nu este corect să ai RCA pe maşină. Asigurarea RCA nu trebuie să fie pe maşină. Logic ar fi să fie pe mine, pe şofer, pe CNP. Asta se practică deja în alte ţări. Asta pentru că maşina nu strică nimic, eu stric, că eu sunt la volan. 

Da, CASCO trebuie să fie pe maşină. Pentru că una este să asiguri o Dacie Logan de 10.000 euro, alta e să asiguri un Rolls Royce de 300.000 euro. 

Dar eu, cel de la volan, eu fac accidentul. Nu e normal ca RCA să se calculeze în funcţie de capacitatea maşinii. În funcţie de vârstă, de experienţă şi de daunele pe care le-am provocat, aşa trebuie să se calculeze RCA", a declarat Titi Aur. VEZI MAI MULTE AICI. 

Prof. Mircea Coşea susţine varianta lui Titi Aur 

"Eu cred că e o propunere bună în momentul de faţă. Avem o schimbare importantă în piramida vârstelor la şoferi. Nu sunt împotriva vârstei, nu pun vârsta la categorie de competenţă sau incompetenţă. Dar sunt nişte limite şi trebuie să le acceptăm. Dacă ne uităm la procentul accidentelor din România, ele sunt dominante la vârstele tinere, unde există alt comportament, alte condiţii la calitatea maşinii, etc. Deci o asigurare pe şofer ar fi binevenită. 

Nu ştiu ce părere ar avea asiguratorii despre asta, pentru că e o muncă în plus. Trebuie făcută diferenţiere pe grupe de vârstă, calitatea sănătăţii, competenţe, etc. Dar din punct de vedere principial, ar fi o prevedere binevenită", a declarat prof. Mircea Coşea la Totul despre Bani. 

Cu Titi Aur a fost de acord şi Mircea Badea 

"Uite, foarte interesant ce zice Titi Aur. Sunt două chestii, că eu nu mai pot cu populismele, cu asigurările, cu banii românilor. Două chestii tari a zis Titi Aur. El zice că 'preţul RCA nu ia în calcul salariile'. Mă doare în cot de salariile din ţara respectivă, nu salariile sunt baza de calcul în ţara respectivă, ci daunele, cât costă daunele. Aşa se dă preţul. 

Mă doare în cot cât e salariul în România, nu are nicio importanţă asta. 

Apoi, mai zice Titi Aur că RCA nu trebuie să fie pe maşină. Foarte corect! În sfârşit cineva care o spune, că eu nu mai pot cu asta! Foarte corect, cum să fie pe maşină RCA-ul? Ce, maşina se conduce singură? Foarte corect. Ce prostie e aia cu capacitatea maşinii? E o tâmpenie absolută!", a spus Mircea Badea la "În Gura Presei". 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel