Data actualizării:
Data publicării:

Mircea Băsescu ar putea avea cazierul curat. Decizia Tribunalului Constanța

Autor: Andrei Itu | Categorie: Stiri
WhatsApp
Foto Agerpres
Foto Agerpres
Judecătorii Tribunalului Constanţa au admis, luni, cererea de reabilitare judecătorească formulată de Mircea Băsescu, fratele fostului preşedinte al ţării Traian Băsescu.

Citește și - Firma lui Mircea Băsescu căra lăzi de armament - Dezvăluiri

Mircea Băsescu a fost eliberat condiţionat din penitenciar în anul 2017, după ce în anul 2016 fusese condamnat la patru ani de închisoare pentru trafic de influenţă.

Decizia instanţei nu este definitivă

"Admite cererea de reabilitare judecătorească formulată de petentul Băsescu Mircea. Constată intervenită reabilitarea judecătorească a petentului Băsescu Mircea din pedeapsa aplicată prin sentinţa penală nr. 5/08.01.2016 a Tribunalului Constanţa, pronunţată în dosarul nr. 5412/118/2014, definitivă prin Decizia Penală nr. 711/16.06.2016 a Curţii de Apel Constanţa. După rămânerea definitivă a hotărârii de reabilitare se va face menţiune despre aceasta pe sentinţa penală prin care s-a pronunţat condamnarea pentru care s-a admis reabilitarea. (...) Cu contestaţie în termen de 10 zile de la comunicare. Pronunţată în şedinţă publică, azi 30.09.2024", se arată în soluţia pe scurt dată de judecători.


Mircea Băsescu, condamnat la 4 ani de închisoare cu executare pentru trafic de influență



Mircea Băsescu a fost condamnat de judecătorii constănţeni, printr-o sentinţă definitivă, la patru ani de închisoare cu executare pentru trafic de influenţă, într-un dosar în care a fost condamnat şi un fost lider PDL, pentru complicitate la trafic de influenţă. Mircea Băsescu a fost acuzat că ar fi primit 250.000 de euro pentru a interveni în soluţionarea unui proces care îl viza pe Sandu Anghel, lăsând să se creadă că are influenţă asupra magistraţilor şi poate obţine o situaţie favorabilă, notează Agerpres.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
pixel