Mircea Badea, reacție în scandalul Auchan și casele de marcat: În fiecare zi a vieții mele sunt măsurat. Dacă nu livrez rezultatul economic, nu iau bani și mă dă afară
Data actualizării:
Data publicării:
Autor: Anca Murgoci
WhatsApp
Facebook Mircea Badea
Facebook Mircea Badea
Mircea Badea a făcut un comentariu privind controversa legată de casele de marcat de la Auchan.

„Un business privat se conduce de către privați așa cum cred ei. Dacă lanțul de supermarket a luat o decizie proastă, piața îl va penaliza. Din fericire, atâta timp cât ne iluzionăm că trăim într-o societate liberă, măcar avem posibilitatea alegerii. Dacă nu îmi place un anumit magazin, nu mă duc la acel magazin. Este plin de lanțuri de supermarketuri”, a zis Mircea Badea la Antena 3 CNN.

„Cum îmi conduc afacerea, ca privat, este absolut treaba mea. Este treaba mea cum îmi fac politica de personal, cum îmi fac strategia de marketing. Este treaba mea. Asta face capitalismul. Dacă vrem socialism, să decidă statul orice, este o opțiune. Nu există alte opțiuni: doar socialism sau capitalism din punct de vedere economic. Piața liberă este formată din competiție. Competiția generează creștere economică în capitalism. Eu cred în capitalism. N-am lucrat în nicio zi la stat. În fiecare zi a vieții mele sunt măsurat. Dacă livrez rezultatul economic, iau bani, iar dacă nu livrez rezultatul economic, nu iau bani și mă dă afară. În această paradigmă am trăit toată viața mea, ca atare aceasta este paradigma capitalistă. Mi-e foarte greu să-mi imaginez cum aș sta acum la TVR, de exemplu. N-am lucrat niciodată acolo și nici nu cred că voi ajunge. 

Ideea este așa: cred în capitalism. În capitalism, piața muncii este în dinamică. Te reprofilezi dacă nu mai este nu știu ce fel de job. Este cinic, dar este capitalism. Dacă vrem socialism, este și aceasta o opțiune, dar ne asumăm. Să vină statul și să spună câte casiere să fie, dar dispare inițiativa privată. O firmă privată, indiferent că este mică sau mare, are o singură loialitate: și anume față de acționarii ei. Nu are alt obiectiv decât să fie acționarii mulțumiți. Ne place, bine, dacă nu ne place, ne putem gândi la o variantă socialistă. Nu vă place un supermarket, nu vă duceți la el”, a mai spus Mircea Badea la Antena 3 CNN.

VEZI ȘI: Adevărul despre cei 10.000 - 20.000 euro cheltuiți de Selly - https://www.dcnews.ro/adevarul-despre-cei-10-000-20-000-euro-cheltuiti-de-selly_908411.html

CITEȘTE ȘI: Oana Zamfir și Mircea Badea, replici pe marginea controversei cu Auchan și casele de marcat - https://www.dcnews.ro/oana-zamfir-si-mircea-badea-replici-pe-marginea-controversei-cu-auchan-si-casele-de-marcat_908426.html

În 22 februarie, Auchan anunța, printr-un comunicat, că „a început remodelarea liniilor de case din magazine și construirea unui parcurs 100% self check-out pentru clienți”:

„Datorită noului sistem de case, clienții beneficiază de un timp redus de așteptare la casele de marcat, toate acestea fiind permanent deschise.

De altfel, toți angajații din zona caselor de marcat evoluează spre o nouă meserie, cea de consilier, noul lor rol fiind acela de a acorda consultanță și suport clienților.

Noua soluție de case propune o abordare flexibilă, fiind formată din case self service potrivite atât pentru un număr redus de produse, cât și pentru cumpărături mai voluminoase, fiind destinată pentru a evita formarea de cozi și pentru a reduce timpul de aștepare la case. În funcție de dimensiunea magazinului, între 16-50 de case rapide self check-out funcționează permanent în fiecare unitate.

Casele rapide self check-out sunt intuitive și ușor de utilizat, iar întregul proces de scanare a cumpărăturilor poate fi realizat în mod individual de către client sau cu ajutorul consilierilor de case, aceștia fiind permanent disponibili pentru a oferi suportul necesar”.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel