Mircea Badea, glumă despre Armand și ridicarea mașinilor în Sectorul 1. Paralelă cu gunoiul de pe străzi
Data actualizării:
Data publicării:
Autor: Florin Răvdan
WhatsApp
Facebook Mircea Badea
Facebook Mircea Badea
Mircea Badea a venit cu gluma serii despre ridicarea maşinilor parcate ilegal în Sectorul 1 şi a făcut o comparaţie cu gunoaiele din sector. 

"Eu sunt fan taxe, şi le plătesc. Şi am înţeles că la Sectorul 1 se pregăteşte Clotilde Armand să ridice maşinile (n.r. parcate ilegal). Că a zis că dacă gunoaiele nu poate să le ridice, măcar maşinile. Ce înseamnă maşini parcate ilegal? Să îmi spună ce e aia ilegal. Cine stabileşte? Clotilde? Sunt fan! Să o ridice pe a mea. Le-o las!", a spus Mircea Badea la Antena 3. 

Se ridică maşinile parcate ilegal în Sectorul 1 

Potrivit unui comunicat al autorităţii locale, transmis către Agerpres, Regulamentul privind ridicarea, transportul, depozitarea şi restituirea vehiculelor staţionate neregulamentar pe domeniul public sau în alte locuri decât drumul public (zone pietonale, spaţii verzi, scuaruri, parcări publice de reşedinţă) aprobat prin această hotărâre va intra în vigoare de la 1 octombrie.

Vehiculele staţionate neregulamentar pe domeniul public (zone pietonale, spaţii verzi, scuaruri, parcări publice de reşedinţă, trotuare, treceri de pietoni etc) şi cele staţionate neregulamentar pe partea carosabilă a drumurilor publice care obturează accesul şi/sau vizibilitatea celorlalţi participanţi la trafic sunt supuse ridicării, transportului şi depozitării lor în spaţiul special amenajat, până la restituirea acestora proprietarilor/deţinătorilor legali.

Aceluiaşi regulament i se supun şi vehiculele care blochează accesul auto către curţi, garaje sau alte proprietăţi private sau cele care sunt staţionate pe locurile de parcare adaptate, rezervate şi semnalizate prin semn internaţional pentru persoanele cu handicap ori încărcării autovehiculelor electrice. Regulamentul devine aplicabil când conducătorii vehiculelor nu respectă indicatoarele şi/sau marcajele specifice parcării publice şi a tuturor indicatoarelor şi/sau marcajelor rutiere şi a regulilor de circulaţie incidente.

Ridicarea maşinilor va fi realizată de Administraţia Domeniului Public Sector 1 sau de un operator contractat care va deţine autovehicule şi dotarea necesară pentru practicarea activităţii de ridicare a vehiculelor/rulotelor/remorcilor.

Constatarea contravenţiilor şi aplicarea sancţiunilor principale din regulament, precum şi dispunerea măsurilor de ridicare se va face de către poliţiştii rutieri din cadrul Direcţiei Generale de Poliţie a Municipiului Bucureşti sau Secţiei Regionale de Poliţie Transporturi Bucureşti ori de către poliţiştii locali din cadrul Direcţiei Generale de Poliţie Locală Sector 1, care vor avea calitatea de agenţi constatatori.

Vehiculele ridicate vor fi depozitate în spaţii special destinate şi dotate cu tot ceea ce este necesar pentru desfăşurarea acestei activităţi.

Restituirea vehiculelor se va face numai proprietarului/deţinătorului/utilizatorului legal al acestuia şi doar după întocmirea procesului-verbal de contravenţie de către poliţistul local şi achitarea tarifelor de ridicare, transport şi depozitare, în baza certificatului de înmatriculare/înregistrare în original sau al oricărui act din care să rezulte dreptul de proprietate sau folosinţă asupra vehiculului/rulotei/remorcii şi a unui act de identitate al solicitantului.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Acest articol reprezintă o opinie.

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel