Mircea Badea: Diferența dintre un politician și un procuror este că...
Data publicării:
Autor: Crişan Andreescu
WhatsApp
Mircea Badea a comentat în emisiunea „În Gura Presei" cazul lui Victor Ponta, care a fost scos de sub urmărire penală instrumentat de DNA.

Procurorul a semnat la sfârșitul lunii martie 2017 ordonanța de clasare a dosarului în care fostul premier era acuzat de conflict de interese.

Paradoxal, clasarea vine la aproape doi ani după ce Parlamentul a respins începerea urmăririi penale și la un an după ce Curtea Constituțională a declarat neconstituțional articolul din Codul Penal în baza căruia Ponta era acuzat.

„E puțin relevant cine e policiticanul, ci cum a acționat procurorul. (...) Un procuror a decis să-l urmărească penal pe un politician. Doi ani stă acel politician urmărit penal, după care acest procuror își dă seama că e penibil dosarul și renunță.

Diferența dintre un politician și un procuror este că pe politician l-au votat niște oamenii. Pe procuroul ăsta l-a adus șefa sa, numită de președintele României. (...) Întrebare, acest procuror pățește ceva pentru joaca asta? Nu, pentru că el poate să facă asta", a comentat Mircea Badea.

[citeste si]

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel