Data publicării:

Mircea Badea, despre noile măsuri fiscale ale Guvernului: Pregătiți-vă! Suntem ca în filmul Apocalypto

Autor: Anca Murgoci | Categorie: Economie
WhatsApp
Mircea Badea
Mircea Badea
Mircea Badea a făcut un comentariu privind măsurile fiscale propuse de actualul Guvern.

Realizatorul TV spune că suntem ca în filmul Apocalypto de Mel Gibson. Vorbim despre măsura Y ca fiind bună și despre măsura X ca fiind rea, fără însă a contextualiza. 

„Orice măsură fiscală imaginată de Guvern trebuie contextualizată. Măcăneala în România este pe sistemul: „măsura cutare este bună, măsura cutare este proastă”. Eu vă spun și de ce este inutilă.

Este ca în filmul Apocalypto de Mel Gibson. Acolo, erau unii care îi vânau pe alții. Tot filmul este despre un vânător care este hăituit de un grup de psihopați care făceau sacrificii umane prin Pădurea Amazoniană. În final, vânătorul epuizat ajunge pe o plajă. Ajung și ceilalți pe plajă. Și... toți au văzut o corabie mare: veniseră conchistadorii care i-au rezolvat pe toți. S-a hăisit treaba.

Cam așa este și cu măsurile fiscale inițiate de Guvern. Știți ce s-a întâmplat acum? Agenția Fitch a retrogradat ratingul de credit al SUA. Orice măsură economică am lua aici, în lumea noastră mică, ecuația importantă este aceasta. Cred că totul se va rezolva printr-o austeritate crâncenă. Pregătiți-vă!”, a zis Mircea Badea la Antena 3 CNN.

Agenţia de evaluare financiară Fitch Ratings a decis marţi să retrogradeze ratingul de ţară al SUA, de la AAA până la AA plus, precizând că se aşteaptă la o deteriorare fiscală în următorii ani precum şi la o povară mai mare a datoriei guvernamentale.

Perspectiva asociată ratingului de ţară al SUA a fost revizuită şi ea de la "negativă" la "stabilă", ceea ce înseamnă că Fitch nu se aşteaptă la o nouă retrogradare pe termen scurt.

Este pentru prima dată după mai mult de un deceniu când o mare agenţie de rating retrogradează calificativul SUA, cea mai mare economie a lumii. Precedenta decizie a fost adoptată de S&P Global Ratings în 2011, când a retrogradat calificativul SUA de la AAA până la AA plus, al doilea cel mai bun rating posibil.

„Retrogradarea ratingului SUA reflectă aşteptate deteriorare fiscală pe parcursul următorilor trei ani, o povară mare şi în creştere a datoriei guvernamentale şi erodarea guvernanţei comparativ cu alte state care beneficiază de un rating 'AAA' pe parcursul ultimelor două decenii", a informat Fitch într-un comunicat de presă.

VEZI ȘI: „Cum este posibil ca un muncitor din construcții să nu plătească taxe?“ / Mircea Coșea, replică dură pentru politicieni - https://www.dcnews.ro/cum-este-posibil-ca-un-muncitor-din-constructii-sa-nu-plateasca-taxe-mircea-cosea-replica-dura-pentru-politicieni_924857.html

VEZI ȘI: Capcană cu produsele ieftine de la 1 august 2023. Atenție: Cum riști să iei mai scump. Elena Cristian: Și uite așa... se poate schimba „nota de plată” la final - https://www.dcnews.ro/capcana-cu-produsele-ieftine-de-la-1-august-2023-atentie-cum-risti-sa-iei-mai-scump-elena-cristian-si-uite-asa-se-poate-schimba-nota-de-plata-la-final_924750.html

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
pixel