Mircea Badea: Ați mai auzit așa ceva? Fiți atenți ce a scris pe social media
Data actualizării:
Data publicării:
Autor: Rodica Mitu
WhatsApp
Mircea Badea
Mircea Badea
Doi ciclişti americani au fost ucişi, după ce o maşină a intrat într-un grup de şapte persoane pe biciclete. Nu a fost vorba de un accident, ISIS revendicând atacul într-un comunicat în arabă difuzat online. Mircea Badea a vorbit despre acest subiect.

„Știrea este în engleză, apare pe people.com. Este o știre tragică, dacă nu ar fi tragică, ar fi amuzantă. Nu ai cum să râzi, pentru că au murit. Un cuplu de americani care și-au cheltuit economiile de o viață ca să se dea cu bicla în jurul lumii a fost omorât într-un atac revendicat de ISIS. Deci doi americani s-au gândit să se dea cu bicla la ISIS. Ați mai auzit așa ceva? Și fiți atenți ce a scris el pe social media: te uiți la știri și citești ziarele și ești condus la credința că lumea este un loc mare și înspăimântător. Oamenii nu pot fi crezuți, oamenii sunt răi, sunt criminali în serie și chiar mai rău. Așa zice el că, uitându-te la știri și citind ziare, ești condus să crezi. Există răutate, sigur, dar, de fapt, foarte rar. În mare, oamenii sunt buni, (...), generoși, minunați și drăguți. Nu există revelație mai mare care să fi rezultat din călătoria noastră. Și anume: că oamenii sunt generoși, minunați și extraordinari. Și i-a căsăpit ISIS.

(...) Dar povestea are o morală absolut fabuloasă, și anume: desprinderea completă de orice fel de realitate. Felul în care clișeele și lozincile cretinoide – care sunt la modă și pe aici în România, sunt unii care se dopează și se droghează cu astfel de cretinisme - deci, felul în care lozincile, clișeele, cultura corporatistă intră în coeziune cu realitatea... Oamenii nu sunt răi, sunt buni, doar că te decapitează unii.

Realitatea nu ține cont de lozinci și clișee. Oricât de mult te-ai droga cu tot felul de concepte, de idei, de realitatea virtuală, de prosteală, de vrăjeală, la un moment dat, realitatea vine și îți dă una peste ochi", a spus Mircea Badea, la Antena 3, în cadrul emisiunii „În gura presei".

Vezi și: Ponta, imagini cu Dragnea. Mircea Badea: Ce zici Ponta de abordarea asta?


Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel