Data actualizării:
Data publicării:

Mircea Abrudean va fi numit în funcția de Secretar General al Guvernului. Ciolacu a luat decizia

Autor: Anca Murgoci | Categorie: Politica
WhatsApp
Inquam Photos / Octav Ganea
Inquam Photos / Octav Ganea
Mircea Abrudean va fi numit în funcția de Secretar General al Guvernului, potrivit unor surse DC News. Marcel Ciolacu a luat decizia. 

Update: Oficial: Mircea Abrudean a fost numit în funcţia de secretar general al Guvernului, cu rang de ministru, printr-o decizie a prim-ministrului Marcel Ciolacu publicată, luni, în Monitorul Oficial. 

Pe 20 iunie, Prim-ministrul Marcel Ciolacu spunea că împreună cu preşedintele Senatului, Nicolae Ciucă, va găsi cea mai bună soluţie în ceea ce priveşte numirea noului secretar general al Guvernului, funcţie ce urmează să fie preluată de PNL, subliniind că în cadrul actualei coaliţii de guvernare nu există „o tensiune" pe acest subiect.

În urmă cu o săptămână, liberalul Mircea Abrudean spunea, cu privire la funcţia de secretar general al Guvernului pentru care a fost propus de PNL, că există discuţii în coaliţie care vor fi lămurite la nivel strict politic.

„Este o chestiune strict politică, o gestionează conducerea partidului, cred că au comentat colegii mei. (...) Sunt discuţii în coaliţie pe care le vor lămuri la nivel strict politic", a spus Abrudean, la sediul central al PNL, unde a avut loc o şedinţă a conducerii partidului cu miniştrii şi secretarii de stat liberali.

Despre un aviz negativ din partea serviciilor, el a răspuns că nu comentează informaţii pe surse.

Întrebat dacă există probleme cu un dosar din trecutul său, Abrudean a precizat: „Aceste probleme au fost publice la momentul respectiv. Nu există nicio problemă din punctul meu de vedere. Au comunicat colegii din conducere pe subiect".

Despre o posibilă incompatibilitate între el şi premierul Marcel Ciolacu, el a răspuns: "Eu nu l-am auzit pe domnul prim-ministru Ciolacu având un punct de genul acesta".

Mircea Abrudean a fost şeful Cancelariei prim-ministrului Nicolae Ciucă. 

„A reprezentat o onoare pentru mine să fiu Șeful Cancelariei Prim-Ministrului Nicolae Ciucă. Îi mulțumesc, pe această cale, pentru colaborarea excelentă pe care am avut-o. Un adevărat lider de echipă, echilibrat și preocupat cu adevărat de oameni. De asemenea, felicitări întregii echipe a Cancelariei, care a avut o misiune plină de provocări și crize într-un context deloc ușor pentru țara noastră", a scris Mircea Abrudean la momentul în care Nicolae Ciucă a demisionat. 

VEZI ȘI: Nicolae Ciucă reacționează în scandalul Abrudean, după ce s-a spus că acesta nu a primit avizul SRI. "A primit acces la documente clasificate la cel mai înalt nivel" - https://www.dcnews.ro/nicolae-ciuca-reactioneaza-in-scandalul-abrudean-dupa-ce-s-a-spus-ca-acesta-nu-a-primit-avizul-sri-a-primit-acces-la-documente-clasificate-la-cel-mai-inalt-nivel_920477.html

VEZI AICI CV-UL LUI MIRCEA ABRUDEAN - https://media.dcnews.ro/other/202307/mircea_abrudean_43796000.pdf

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
pixel